ΔΕΥΑΩ: Ακατάλληλο προς πόση το νερό στο Μελισσοχώρι

Σύμφωνα με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ) το νερό στο Μελισσοχώρι είναι ακατάλληλο προς πόση.

Πιο συγκεκριμένα, από την ΔΕΥΑΩ ανακοινώνεται ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με την υδροδότηση του Μελισσοχωρίου (λόγω της πτώσης της στάθμης των υδάτων στις γεωτρήσεις) αντιμετωπίζεται προσωρινά με την τροφοδοσία της δεξαμενής με νερό που μεταφέρεται με υδροφόρες.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργούνται νέες αναλύσεις ποιότητας του νερού και μέχρι να ολοκληρωθούν συστήνεται στους καταναλωτές του Μελισσοχωρίου να μην χρησιμοποιούν το νερό για πόση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΥΑΩ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ποιότητα του νερού μόλις ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες αναλύσεις.

Τέλος, η ΔΕΥΑΩ υπενθυμίζει πως συνεργάζεται με το ΑΠΘ και εξετάζει λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ απευθύνει νέα έκκληση προς τους καταναλωτές να μην καταναλώνουν νερό για πότισμα κήπων, πλύσιμο πεζοδρομίων, αυλών κοκ.