Δίκη Καμπανού: Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από την πρόεδρο του δικαστηρίου

δικαστήρια δικαστική αίθουσα

Ομόφωνα ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι 12 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Αλκη Καμπανού στην Θεσσαλονίκη.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απήγγειλε σήμερα (6/7) τις κατηγορίες ξεχωριστά για τον κάθε έναν κατηγορούμενο, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου διαφοροποιήθηκε ως προς την εισαγγελική πρόταση για την εμπλοκή κάποιων εκ των κατηγορούμενων, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την ηθική αυτουργία για τον πρώτο που είχε εισηγηθεί η εισαγγελέας.

Δείτε επίσης: Δίκη Καμπανού: Ενταξη στα δικαστήρια – “Ισόβια” φωνάζουν οπαδοί του Αρη

Η κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο -το ίδιο και οι κατηγορίες για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας-. Επτά από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι ως αυτουργοί και πέντε ως συνεργοί (για την ανθρωποκτονία).

Αναλυτικά οι κατηγορίες

Ο 10ος κατηγορούμενος κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Α.Β. και κατά πλειοψηφία (5-2) για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Δ.Κ. Ακόμα, ομόφωνα ένοχοι για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά, κατοχή αντικειμένου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου και επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι 2ος, 3ος, 4ος, 7ος, 9ος και 11ος κηρύχθηκαν ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Α.Β. και κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Δ.Κ. Ακόμα, ομόφωνα ένοχοι για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά, κατοχή αντικειμένου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου και επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι 1ος, 5ος, 6ος, 8ος, 12ος κηρύχθηκαν ομόφωνα ένοχοι για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Α.Β. και ένοχοι κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Δ.Κ. Ακόμα, ομόφωνα ένοχοι για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά, κατοχή αντικειμένου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου και κατά περίπτωση παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Στην φυλακή νεαρός που σκότωσε με καραμπίνα 34χρονο μετά από καυγά

Αναφορικά με την πλειοψηφία που προέκυψε επί της ενοχής για την απόπειρα και τη συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Δ.Κ., μειοψήφησαν οι δύο τακτικές δικαστές, θεωρώντας πως η κατηγορία έπρεπε να μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα επικράτησε μεγάλη ένταση με ύβρεις κατά των κατηγορούμενων και συνθήματα «δολοφόνοι, δολοφόνοι».

Αυτήν την ώρα οι συνήγοροι υπεράσπισης ζητούν τη χορήγηση ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους.

Πηγή: voria.gr