Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Καμία αύξηση στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας

Η Διοίκηση του Δήμου Αμπλοκήπων – Μενεμένης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να μην αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας (δηλαδή μηδενική αύξηση) για το έτος 2023.

“Στην απόφαση μας αυτή προχωρήσαμε, παρά την μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους (ΔΕΗ, φυσικό αέριο, καύσιμα κλπ.) και τις ανατιμήσεις των υλικών, με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση του πληθυσμού μας (κάτοικοι με χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι κτλ.), την οικονομική κρίση και την κρίση στην αγορά, την αυξημένη ανεργία, το κόστος ζωής και τη μείωση του εισοδήματος όλων των πολιτών”, αναφέρεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Διοίκηση του Δήμου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να μην αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας (δηλαδή μηδενική αύξηση) για το έτος 2023 στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Τα δημοτικά τέλη στον ενιαίο δήμο μας για το έτος 2023, έχουν ως εξής:

Κατοικίες: σε 1,44 ευρώ το τ.μ.
Κατοικίες αναπήρων-ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, τριτέκνων κ.λ.π. μείωση 50%: 0,72 € το τ.μ.
Στεγασμένοι επαγγελματικοί χώροι καταστήματα : σε 3 € το τ.μ.

Διαβάστε επίσης  Ανοιξε τις πύλες της η Ανθοέκθεση του δήμου Αμπελοκήπων–Μενεμένης - Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια (ΦΩΤΟ)

Είμαστε ο δήμος με τα πιο φθηνά δημοτικά τέλη. Ήδη το 2011 μειώσαμε τα δημοτικά τέλη στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης 18% στα σπίτια και 20% στα καταστήματα. Έτσι τα εξισώσαμε με τα δημοτικά τέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, όπως είχαμε υποσχεθεί. Το 2012 μειώσαμε και πάλι τα δημοτικά τέλη στον ενιαίο δήμο μας 6%. Επίσης το 2017 μειώσαμε τα δημοτικά τέλη και πάλι στον ενιαίο δήμο μας 5,26%. Το 2018 (για το έτος 2019) μειώσαμε τα δημοτικά τέλη στον ενιαίο δήμο μας 8,40%. Το 2020 και το 2021 τα δημοτικά τέλη δεν αυξήθηκαν. Δηλαδή η συνολική μείωση των δημοτικών τελών από το 2011 μέχρι σήμερα ανήλθε σε 37,66% για τις κατοικίες και σε 39,66% για τα καταστήματα στη Μενεμένη και σε 19,66% στους Αμπελόκηπους.

Στην απόφαση μας αυτή προχωρήσαμε, παρά την μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους (ΔΕΗ, φυσικό αέριο, καύσιμα κλπ.) και τις ανατιμήσεις των υλικών, με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση του πληθυσμού μας (κάτοικοι με χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι κτλ.), την οικονομική κρίση και την κρίση στην αγορά, την αυξημένη ανεργία, το κόστος ζωής και τη μείωση του εισοδήματος όλων των πολιτών”.