Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Με τις δέουσες τιμές ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου (ΦΩΤΟ)

δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης παρέλαση

Τις παρελάσεις έντυσε μουσικά η νεοσύστατη ορχήστρα του δήμου

Εορτάσθηκε το πρωί της Παρασκευής 25 Μαρτίου η ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Στη Μενεμένη οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία ακολούθησε επιµνηµόσυνη δέηση στο µνηµείο του Εθνοµάρτυρος Μητροπολίτου Σµύρνης Χρυσοστόµου και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, εκπροσώπους των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης, κομμάτων, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Ακολούθησε παρέλαση της μαθητικής νεολαίας και συλλόγων επί της οδού Θωμά Χατζίκου. Τον πανηγυρικό της ηµέρας εκφώνησε από το σολέα του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής η κ. Ειρήνη Ταϊλίδου, εκπαιδευτικός, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Μενεμένης.

δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης παρέλαση

Στους Αμπελόκηπους οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ηµέρας από την κ. Μαβίδου Άρτεμη, εκπαιδευτικό, Διευθύντρια του 8ου Νηπιαγωγείου Αμπελοκήπων, ενώ εν συνεχεία ακολούθησε επιµνηµόσυνη δέηση στο Μνηµείο της Αγωνιζόµενης Μάνας του Λαού (πλατεία Επταλόφου) και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, εκπροσώπων των παρατάξεων του δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, κομμάτων, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας εκπροσώπου του Γ΄ Σώματος Στρατού καθώς και εκπροσώπων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης παρέλαση

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση της μαθητικής νεολαίας και συλλόγων του δήμου στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και Γιάννη Χαλκίδη. Για πρώτη φορά παρέλασαν μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Αμπελοκήπων οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Τις παρελάσεις έντυσε μουσικά η νεοσύστατη ορχήστρα του δήμου υπό τη διεύθυνση της κ. Σοφίας Νάτσιου η οποία σε ένδειξη τιμής για τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022) παιάνισε στην αρχή και στο τέλος των παρελάσεων το εμβατήριο της Σμύρνης το οποίο ηχογραφήθηκε το 1908 στη Σμύρνη.

δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης παρέλαση

δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης παρέλαση

δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης παρέλαση