Δήμος Καλαμαριάς: Ιδρύονται 4 καινούργια νηπιαγωγεία

νηπιαγωγείο ΟΑΕΔ βρεφονηπιακοί σταθμοί

Η διοίκηση έπεισε ότι αυτή η επιλογή ήταν μονόδρομος

Ο δήμος Καλαμαριάς έκρινε πως η δημιουργία παραρτημάτων νηπιαγωγείων, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης δεν θα ήταν κάτι λειτουργικό και για αυτό το λόγο εργάστηκε συστηματικά, παρουσίασε ατράνταχτα επιχειρήματα κι έπεισε ότι η ίδρυση των τεσσάρων νηπιαγωγείων ήταν μονόδρομος.

Η τοποθέτησή που έκανε ο δήμος Καλαμαριάς έγινε δεκτή από το Υπουργείο Παιδείας κι έτσι ανακοινώθηκε μέσω ΦΕΚ η ίδρυση των 2ου, 11ου, 15ου και 17ου νηπιαγωγείων Καλαμαριάς.

Παράλληλα ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει αδόμητους χώρους, κάποιοι εκ των οποίων δεν του ανήκαν, αλλά τους διεκδίκησε με επιτυχία και τοποθέτησε τα νηπιαγωγεία, τα οποία θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές. Απώτερος στόχος φυσικά είναι η δημιουργία συμβατικών κατασκευών, κάτι που μπορεί πλέον να προχωρήσει, εφόσον ιδρύθηκαν τα σχολεία και δε θα είναι παραρτήματα.

“Η επιλογή του Δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη και της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς ήταν να προχωρήσουμε σε αυτόνομες σχολικές δομές νηπιαγωγείων και όχι στη λειτουργία παραρτημάτων. Η εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη ανάλυση της αναγκαιότητας και της λειτουργικότητας της πρότασής μας , έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα..

Διαβάστε επίσης
Δήμος Καλαμαριάς: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της φασιστικής κατοχής

Προχωρούμε άμεσα στην εκπόνηση μελετών για τη δημιουργία συμβατικών κατασκευών. Η προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό των σχολείων και την επίλυση των θεμάτων της σχολικής στέγης στην Καλαμαριά εντείνεται”, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Θάνος Γιαννακός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.