Δήμος Καλαμαριάς: Συνεργεία αφαίρεσαν κουτιά και πινακίδες από παλαιότερο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (ΦΩΤΟ)

Καλαμαριά Δήμος Καλαμαριάς

Από τις οδούς Πασαλίδη και Χηλής

Η διαφύλαξή του δημόσιου χώρου είναι πρωταρχικής σημασίας στόχος της νέας αρχής του δήμου Καλαμαριάς.

Πιστή στις προγραμματικές δεσμεύσεις της για μία πόλη καλύτερη, όπου λειτουργικότητα και αισθητική διαμορφώνουν το αστικό τοπίο, η διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς έχει ξεκινήσει μία σειρά δράσεων και ενεργειών, που εντάσσονται στον στρατηγικό της σχεδιασμό για το δημόσιο χώρο και την προστασία του.

Πρώτο βήμα, η αντιμετώπιση μίας χρόνιας κατάστασης που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στην εύρυθμη λειτουργία της Καλαμαριάς όσο και την εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά κάτοικοι και επισκέπτες.

Συνεργεία του Δήμου Καλαμαριάς προχώρησαν σε αφαίρεση υλικού (κουτιά και πινακίδες) από παλαιότερο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, από τις οδούς Πασαλίδη και Χηλής, το οποίο παρέμενε ανενεργό χρόνια τώρα.

Διαβάστε επίσης  Καλαμαριά: Μαθήματα δημοκρατίας στα λύκεια μέσα από τη συνεργασία ΑΠΘ και Δήμου (ΦΩΤΟ)

Το συγκεκριμένο υλικό, όπως και άλλα στοιχεία αστικού εξοπλισμού, τα οποία χρόνια τώρα τοποθετούνται από αρμόδιους και… αναρμόδιους, χωρίς σχέδιο, χωρίς να υπακούουν, σε πολλές περιπτώσεις, σε νόμους και κανονιστικό πλαίσιο, εμποδίζουν την απρόσκοπτη μετακίνηση στα πεζοδρόμια και δημιουργούν μία εικόνα χάους, το οποίο δεν ταιριάζει σε μία σύγχρονη πόλη, δεν αξίζει στην Καλαμαριά του 2024.

Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τον δημόσιο χώρο και οι δράσεις που μόλις ξεκίνησαν θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε διάφορα επίπεδα.

Καλαμαριά Δήμος Καλαμαριάς

Καλαμαριά Δήμος Καλαμαριάς