Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: 57+1 δέντρα στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Τέμπη

Συνδύασαν την πρωτοβουλία τους με μία δράση που στοχεύει στην αφύπνιση για την κλιματική αλλαγή

Δενδροφύτευση στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη πραγματοποίησαν την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στη Διαλογή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, τον Όμιλο Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Μαθητές και μαθήτριες, μαζί με γονείς και δασκάλους, προχώρησαν σε μία κίνηση με ξεχωριστό συμβολισμό, φυτεύοντας στο Δημοτικό Πάρκο Διαλογής 57+1 δέντρα για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Παράλληλα, συνδύασαν την πρωτοβουλία τους με μία δράση που στοχεύει στην αφύπνιση για την κλιματική αλλαγή, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τους πολίτες στα θέματα κυκλικής οικονομίας.

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Τέμπη

«Σήμερα, οι νεαροί συνδημότες μας συμμετέχουν σε μία αξιέπαινη δράση με ξεχωριστό συμβολισμό, τιμώντας τη μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, μεταξύ των οποίων ήταν και τέσσερις συμπολίτες μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα», δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Διαβάστε επίσης  Τέμπη: Οργή του Δημήτρη Πλακιά για Παπακώστα - "Δοκιμάζουν ξανά τις αντοχές μας"

Το «παρών» στη συμβολική δενδροφύτευση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και π. δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης, ο πρόεδρος του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Αποστόλου, οι αντιδήμαρχοι Ανέστης Κεχαγιάς, Σύμινα Καλού, Πέτρος Μεσθανεύς, ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας, Σάββας Ξενιτόπουλος, η πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου – Κορδελιού, Έφη Καπνοπούλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού, Κατερίνα Μότσικα.

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Τέμπη