Δήμος Νεάπολης Συκεών: Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς

δήμος Νεάπολης Συκεών

Τη διοργανώνει για τέταρτη συνεχή φορά μέσα στο έτος

Με σύνθημα «Στις κρίσεις απαντούμε με κοινωνική αλληλεγγύη» προετοιμάζεται το ισχυρό κίνημα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς να συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή της ανθρωπιάς που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή φορά μέσα στο έτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για την εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, αρχίζοντας από τις Δ.Ε. Πεύκων και Αγ. Παύλου για να ακολουθήσουν οι Δ.Ε. Συκεών και Νεάπολης. Η προσέλευση των εθελοντών θα γίνεται ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης.

Κατά τη διάρκεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας εξειδικευμένα στελέχη φορέων θα ενημερώνουν τους προσερχόμενους αιμοδότες για την ανάγκη να γίνου δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος.

«Οι μέρες που περάσαμε και περνάμε είναι δύσκολες για όλους και όλες μας, αλλά πολύ περισσότερο για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας που στηρίζουν την ελπίδα τους σε μια σταγόνα από το πολύτιμο αίμα μας και δίνουν τη δική τους προσωπική μάχη στο παρασκήνιο του κορωνοϊού, και μάλιστα σε μια περίοδο που στα νοσοκομεία μας καταγράφεται δραματική έλλειψη αίματος. Στις κρίσεις απαντούμε με κοινωνική αλληλεγγύη γιατί η προσφορά ζωής και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας δεν γνωρίζει περιορισμούς», τονίζουν μεταξύ άλλων στο κοινό μήνυμά τους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Παρή Γενίτσαρη, απευθύνοντας προς όλους μήνυμα-πρόσκληση συμμετοχής.

Το πρόγραμμα

Για την επιτυχία και αυτής της εκστρατείας, κλιμάκια του δήμου Νεάπολης-Συκεών πραγματοποιούν εξορμήσεις σε κεντρικά σημεία και σε γειτονιές μεταφέροντας την πρόσκληση συμμετοχής στη μεγάλη γιορτή ανθρωπιάς κι ευαισθησίας. Μια τέτοια εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στη Λαϊκή Αγορά των Συκεών επί της οδού Ρήγα Φεραίου, όπου ομάδα των ΚΔΑΠ-μεΑ Συκεών, υπό τη συνοδεία της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Παρής Γενίτσαρη και της προέδρου της Δ.Κ. Συκεών Ρένας Αυγερινού, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους καταναλωτές, ενώ παρόμοια εξόρμηση πραγματοποιήθηκε σήμερα και στη λαϊκή αγορά του Αγ. Παύλου.
Κι αυτό η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ. Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», και με την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Διαβάστε επίσης
Δήμος Νεάπολης Συκεών: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα "Αγιοπαυλίτικα 2022"

♦ Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
• Δημ. Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα)
• Δημ. Γυμναστήριο Αγ. Παύλου (Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)
♦ Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 // 8 π.μ.-2 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)
♦ Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές
♦ Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές
♦ Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές
♦ Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημ. Κατάστημα Νεάπολης
Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη
♦ Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημ. Κατάστημα Νεάπολης
Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη
♦ Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 // 9 π.μ.- 2 μ.μ.
Δημ. Κατάστημα Νεάπολης
Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.