Δήμος Νεάπολης Συκεών: Οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί του και οι δωρεάν διαδικτυακές δράσεις στις βιβλιοθήκες

Αύριο τα ανάμματα των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων σε όλους τους δήμους

Με μικρά και μεγάλα φωτισμένα καράβια, φάτνες και σπιτάκια του Αη Βασίλη, επιβλητικές τρισδιάστατες, επιδαπέδιες φωτισμένες φιγούρες από Άγιους Βασίληδες, αρκούδους ντυμένους αγιοβασιλιάτικα, αερόστατα και χριστουγεννιάτικες μπάλες, φωτισμένες νιφάδες χιονιού, φωτίζεται από τις 25 Νοεμβρίου, σε κάθε γωνιά του, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Ο εντυπωσιακός πλούσιος και πυκνός εορταστικός διάκοσμος άναψε από την προηγούμενη εβδομάδα και εκατοντάδες λαμπερά στοιχεία και γιορτινά διακοσμητικά φωτιστικά φιλοδοξούν να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους μία εορταστική και λαμπερή ατμόσφαιρα, να φωτίσουν όσο περισσότερο μπορούν την καθημερινότητα των πολιτών και να τονώσουν την ψυχολογία όλων, χαρίζοντας χαρά, ζεστασιά, ομορφιά και αισιοδοξία.

Παράλληλα, αύριο, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα τα ανάμματα των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ενώ η Φιλαρμονική του δήμου θα παίξει χριστουγεννιάτικα τραγούδια στις 5.30 μ.μ. στην Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη και στις 7.30 μ.μ. στην οδό Επταπυργίου στις Συκιές. (Λόγω των συνθηκών της πανδημίας Covid-19 δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα ανάμματα των δέντρων με τη συμμετοχή κόσμου).

Οι Βιβλιοθήκες

Οι μικρές μας φίλες και οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν διαδικτυακές δράσεις από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης, Συκεών και Πεύκων, με αφηγήσεις παραμυθιών και δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών, τη Δευτέρα 20 και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου η συγγραφέας Ρία Φελεκίδου θα αφηγηθεί την ιστορία «Το πιο ευτυχισμένο κοριτσάκι του κόσμου» και θα ακολουθήσει χριστουγεννιάτικη κατασκευή από την Αναστασία Αμοιρίδου, ενώ την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου ο συγγραφέας Δημήτρης Μπόγδανος θα αφηγηθεί την ιστορία «Το σκουριασμένο τρίγωνο» και θα ακολουθήσει χριστουγεννιάτικη κατασκευή από την Ευθυμία Πανταζοπούλου. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης «Έστω και διαδικτυακά οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν με υπέροχους, παιδαγωγικούς, ψυχαγωγικούς και δημιουργικούς τρόπους το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων».

Διαβάστε επίσης
Δήμος Νεάπολης Συκεών: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα "Αγιοπαυλίτικα 2022"

Το link για την αίτηση προεγγραφής είναι:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3DqyB24uGlHNInou63RB2ANKrKMwGro4aZIBx-0urzGO4Vw/viewform

«Τα Χριστούγεννα και το νέο έτος πλησιάζουν και στο δήμο μας κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε υπό τις αναγκαστικά περιοριστικές συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία για να στείλουμε ένα μήνυμα χαράς, ελπίδας, πίστης και αισιοδοξίας. Φωτίσαμε και λαμπρύναμε από νωρίς το δήμο μας, σε κάθε γειτονιά του, προσπαθώντας να φωτίσουμε όσο παραπάνω μπορούμε και την καθημερινότητα και τις καρδιές των μικρών και μεγάλων συμπολιτών μας τη δύσκολη περίοδο που συνεχίζουμε να διανύουμε και προσπαθούμε, έστω διαδικτυακά ακόμα, να προσφέρουμε ευχάριστες χριστουγεννιάτικες νότες στους μικρούς μας φίλους μέσα από τις Δημοτικές μας Βιβλιοθήκες» επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ να υπενθυμίζει, παράλληλα, «την αξιοποίηση της σύγχρονης, μη ενεργοβόρας τεχνολογίας τύπου LED που χρησιμοποιείται και στον στολισμό στο δήμο, εξασφαλίζοντας χαμηλή κατανάλωση, εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων και με σεβασμό στο περιβάλλον».

*Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.