Δήμος Ωραιοκάστρου: Δωρεάν rapid test κορονοϊού για πεζούς

Πρωινές και απογευματινές ώρες, συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 για πεζούς στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, τα rapid test θα γίνουν την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 από τη 1 το μεσημέρι ως τις 7 το απόγευμα και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου «Ι. Καποδίστριας», στο χώρο όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου (Β. Γεωργίου 23 και Τραπεζούντος, Ωραιόκαστρο) και θα διενεργούν δωρεάν τεστ σε πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση.

Διαβάστε επίσης  Κορονοϊός: Που θα γίνουν σήμερα (28/3) δωρεάν rapid test

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/.