Δήμος Ωραιοκάστρου: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

δήμος Ωραιοκάστρου κουνούπια

Διενεργούνται ψεκασμοί σε εστίες με μεγάλους πληθυσμούς προνυμφών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Αυτό το διάστημα διενεργούνται ψεκασμοί σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας.

Δήμος Ωραιοκάστρου: Για πρώτη φορά μάλιστα, στο πλαίσιο του προγράμματος γίνεται καταγραφή και χαρτογράφηση των περιοχών, όπου δημιουργούν εστίες με στόχο την πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Ειδικά συνεργεία με οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου καταγράφουν και χαρτογραφούν τις σημαντικότερες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στο φυσικό, περιαστικό και αστικό
σύστημα. Διενεργούν ψεκασμούς σε εστίες που φιλοξενούν μεγάλους πληθυσμούς από προνύμφες, όπως ρέματα, φρεάτια, κτηνοτροφικές μονάδες, βόθροι κ.λ.π.

Οι εφαρμογές γίνονται με τη χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και δεν εγκυμονούν κανένα απολύτως κίνδυνο για
οργανισμούς πέρα των κουνουπιών.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Ωραιοκάστρου: Δωρεάν rapid test Covid-19 για πεζούς

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εντομολογική εποπτεία για την αντιμετώπιση του είδους Aedes albopictus (κουνούπι τίγρης) με τη δημιουργία δικτύου παγίδων ωοαπόθεσης και την μεταφορά του βιολογικού υλικού σε ειδικό εργαστήριο.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος διενεργείται έλεγχος αποτελεσματικότητας των ψεκασμών μέσω δειγματοληψιών, ενώ γίνεται παρακολούθηση πληθυσμών εντόμων με τη χρήση παγίδων φωτός και ξηρού πάγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *