Δήμος Ωραιοκάστρου: Σημαντική μείωση των δημοτικών τελών για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου ψήφισε κατά πλειοψηφία σημαντική μείωση του συντελεστή των δημοτικών τελών για τους χώρους αγροτικής εκμετάλλευσης κατά 83,4%, έπειτα από εισήγηση της διοίκησης του Δήμου.

Η απόφαση λήφθηκε στη διάρκεια της 33ης Τακτικής Συνεδρίασης του Σώματος χθες το απόγευμα. Έτσι, το 2023 τα δημοτικά τέλη για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις μειώνονται από 0,60 ευρώ / τ.μ. στα 0,10 ευρώ / τ.μ., με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας των αγροκτηνοτροφικών επιχειρήσεων του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Την μείωση των δημοτικών τελών για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (όπως βουστάσια, πτηνοτροφεία, αγροτικές αποθήκες) είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, μιλώντας στις 11 Δεκεμβρίου στα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας. Όπως σημείωσε ο κ. Τσακίρης, η δημοτική αρχή εισηγήθηκε την μείωση στην ελάχιστη βαθμίδα των 0,10 ευρώ / τ.μ., με σκοπό να στηριχθούν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι πτηνοτρόφοι του Δήμου Ωραιοκάστρου ειδικά αυτή την περίοδο που αυξήθηκαν οι τιμές των ζωοτροφών και το ενεργειακό κόστος και να είναι ανταγωνιστικά τα τοπικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου αποφάσισε επίσης την διατήρηση των συντελεστών των δημοτικών τελών για το 2023 για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στις μειωμένες τιμές, όπως αυτές καθορίστηκαν τα τρία προηγούμενα χρόνια. Τη σχετική εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης. Επιπλέον, αποφασίστηκε να δοθεί μείωση δημοτικών τελών και στις τρίτεκνες οικογένειες του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Διαβάστε επίσης  Εκατοντάδες δρομείς στο 10ο Φιλανθρωπικό Αγώνα στο Ωραιόκαστρο

Υπενθυμίζεται πως με εισήγηση της διοίκησης του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου τα προηγούμενα χρόνια αποφασίστηκε μείωση των δημοτικών τελών κατά 11,4% για τις επιχειρήσεις και κατά 16,67% για τα νοικοκυριά του Δήμου Ωραιοκάστρου.

πίνακας