Δήμος Παύλου Μελά: Εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Ευκαρπίας

αιμοδοσία

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου από τις 09:00 έως τις 13:00

Μία ακόμη σημαντική αιμοδοσία διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά με στόχο τη στήριξη ατόμων που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, καθώς και ατόμων τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτα γεγονότα της οικογένειάς τους ή αιφνίδιες προσωπικές καταστάσεις.

Η προγραμματισμένη αιμοδοσία που διοργανώνει ο δήμος Παύλου Μελά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρες 09:00-13:00 στη Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Ευκαρπίας επί της Παλαιών Πατρών Γερμανού 1.

Ο δήμος σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μάλιστα, σε μια περίοδο που λόγω της επιδημίας της COVID-19 τα αποθέματα αίματος στη χώρα μας έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ αντίθετα οι ανάγκες αυξάνονται, η ανάγκη για συμμετοχή στις αιμοδοσίες καθίσταται κάτι περισσότερο από αναγκαία. Όσοι λοιπόν δύνανται και επιθυμούν να στηρίξουν, μέσω αυτής της προσπάθειας, συνανθρώπους μας, μπορούν να απευθύνονται στις προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες.

«Διανύουμε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη όπου εκτός των υπολοίπων δραματικών επιπτώσεων της πανδημίας, τα αποθέματα αίματος στις αιμοδοσίες έχουν αγγίξει ιστορικό χαμηλό. Ευελπιστώντας στην συμμετοχή σας, σας περιμένουμε σε μία διαδικασία που διαρκεί πολύ λίγο, η προσφορά της όμως αξίζει μια ζωή, υπενθυμίζοντας σας ότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται, αλλά μόνο χαρίζεται» απηύθυνε στο κάλεσμα της για μαζική συμμετοχή στην προγραμματισμένη αιμοδοσία η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου.

Διαβάστε επίσης
ΧΑΝΘ: Εθελοντική Αιμοδοσία αφιερωμένη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής»

Για την ασφάλεια των αιμοδοτών και εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι αιμοδότες μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2310683254, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 9:00 έως 14:00. Επίσης παρακαλούνται να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ και να φορούν μάσκα.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την COVID -19.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2310683254.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *