Δήμος Θεσσαλονίκης: Αναβαθμίζεται η περιοχή μεταξύ Λαγκαδά, Μοναστηρίου και Μιχαήλ Καλού (ΦΩΤΟ)

Αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένη πρόκειται να αποδοθεί σε κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες η περιοχή μεταξύ της Λαγκαδά, της Μοναστηρίου και της Μιχαήλ Καλού, στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, όπου εξελίσσεται ένα πλέγμα παρεμβάσεων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Την περιοχή, όπου υλοποιούνται εκτεταμένα έργα ανάπλασης, επισκέφθηκαν σήμερα (21/03) το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης, για να επιθεωρήσουν την πορεία των παρεμβάσεων.

δήμος Θεσσαλονίκης έργα ανάπλασης Ζέρβας

«Μια περιοχή, που ήταν υποβαθμισμένη και στερούνταν φροντίδας, αλλάζει πρόσωπο. Πρόκειται για μια περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, που αναπτύσσεται ταχέως. Με τα έργα που υλοποιούμε ως Δήμος σε αυτό το κομμάτι της πόλης δίνουμε ακριβώς ώθηση προς αυτήν την κατεύθυνση της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

δήμος Θεσσαλονίκης έργα ανάπλασης Ζέρβας

 

Τα έργα ανάπλασης εξελίσσονται σε μια περιοχή 130 στρεμμάτων που περικλείεται από τις οδούς Λαγκαδά, Μοναστηρίου και Μιχαήλ Καλού. Στόχος της παρέμβασης είναι η λειτουργική, η αισθητική αλλά και η περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε επίσης  Κωνσταντίνος Ζέρβας στο ναυτιλιακό συνέδριο «MarePort 2023»: «Η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει επίπεδα» (ΦΩΤΟ)

 

Μεταξύ άλλων βελτιώνεται η προσβασιμότητα με παρεμβάσεις που εξασφαλίζουν άνετη και ασφαλή κίνηση για τους πεζούς, για τα εμποδιζόμενα και για τα άτομα με αναπηρίες. Ακόμη, γίνονται παρεμβάσεις για τη διευθέτηση της κίνησης και της στάθμευσης των οχημάτων καθώς και αναπλάσεις πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων. Παράλληλα αναβαθμίζεται ο αστικός εξοπλισμός και ενισχύεται ο φωτισμός, ενώ προβλέπονται και δενδροφυτεύσεις.

δήμος Θεσσαλονίκης έργα ανάπλασης Ζέρβας