Δήμος Θεσσαλονίκης: Για δεύτερη χρονιά στη διάθεση των παιδιών το πρόγραμμα STEAM (ΦΩΤΟ)

δήμος Θεσσαλονίκης STEAM

Τι θα κατασκευάσουν στο τέλος της δράσης

Ξεκίνησε σήμερα για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα STEAM (Science -Technology – Engineering – Arts & Mathematics) το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκη με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Η δράση του STEAM αφορά τους μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού από σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, θα επισκέπτονται την αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, θα ενημερώνονται για τις έξυπνες πόλεις, θα εργάζονται σε ομάδες και θα παρουσιάζουν τις ιδέες τους ενώ στο τέλος θα κατασκευάζουν με αυθεντικό εξοπλισμό «LEGO WeDo2» ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και θα κάνουν αγώνες.

«Οι μικροί συμπολίτες μας βρίσκονται σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας επεξεργάζονται το όραμά τους για την πόλη, το περιβάλλον και συγχρόνως για την αυθεντικότητα, την αξία δηλαδή του να χρησιμοποιούμε αυθεντικά προϊόντα. Χαίρομαι που συμμετείχα κι εγώ σήμερα», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας που καλωσόρισε τα παιδιά.

δήμος Θεσσαλονίκης STEAM

«Τα μαθήματα STEAM και ρομποτικής έχουν στόχο να έρθουν παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία. Ως οργανισμός που διαφυλάσσει τη διανοητική ιδιοκτησία, έχει μεγάλη σημασία για μας να εντρυφήσουν οι μαθητές από μικρή ηλικία και να κατανοήσουν τους όρους της καινοτομίας, της διανοητικής ιδιοκτησίας και την προστασία της. Πολλά από αυτά τα παιδιά θα λάβουν το ερέθισμα να κάνουν τις δικές τους εφευρέσεις στο μέλλον και να καταλάβουν την αξία που έχουν τα επινοήματα του ανθρώπινου μυαλού», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας Παναγιώτης Κανελλόπουλος που επισκέφθηκε το Δημαρχείο την πρώτη μέρα διεξαγωγής του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης  Πανελλήνιες 2023: Οι αλλαγές και το πρόγραμμα των εξετάσεων

δήμος Θεσσαλονίκης STEAM