Δήμος Θεσσαλονίκης: Μια υδρόγειος με χιλιάδες λουλούδια για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ζέρβας Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

οι ήπειροι σχηματίστηκαν από χιλιάδες φουξ πετούνιες

Μια υδρόγειο σχηματισμένη από 5.000 εποχιακά φυτά διαμόρφωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος μέσα σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς, εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η υδρόγειος έχει σχηματιστεί σε ένα νέο τμήμα πρασίνου επιφάνειας 150 τ.μ. που δημιουργήθηκε από τις υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πάρκο της ΧΑΝΘ.

Τη φωτογραφία από την άνθινη υδρόγειο ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, οι ήπειροι σχηματίστηκαν από χιλιάδες φουξ πετούνιες, ενώ οι ωκεανοί δημιουργήθηκαν από πανέμορφες λομπέλιες.

Χορηγός της προσπάθειας ήταν το ΤΙΤΑΝ Εργοστάσιο Ευκαρπίας. Στον χώρο αυτό, στο πάρκο της ΧΑΝΘ, αύριο (5 Ιουνίου) θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή για το περιβάλλον, από τις 6.30 το απόγευμα, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και τη Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ Εργοστάσιο Ευκαρπίας.