Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέες μειώσεις στα δημοτικά τέλη

Δημήτρια Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης dimarxeio thessalonikis Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ΑΣΕΠ πρόγραμμα Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης ασφαλιστικό ΚΕΔΗΘ

Θα τεθούν στο δημοτικό συμβούλιο

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε μείωση των δημοτικών τελών, για τρίτη χρονιά, όπως αναφέρει το οικονομικό σχέδιο της δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, υπάρχει και ειδική αναφορά στη νέα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: “Νέες μειώσεις στα δημοτικά τέλη -και μάλιστα παρά τις τεράστιες πιέσεις που δημιουργούν στα οικονομικά του Δήμου η πανδημική αλλά και η ενεργειακή κρίση- εισηγείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ειδικότερα, απολύτως συνεπής στη δέσμευσή της να εφαρμόσει μια πολιτική οικονομικών ελαφρύνσεων και διευκολύνσεων, η Δημοτική Αρχή καταθέτει πρόταση για νέα μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού από 1ης Ιανουαρίου 2022 κατά 5% οριζόντια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Αφουγκραζόμενη τη συνεχιζόμενη πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης των προηγούμενων ετών αλλά και της υγειονομικής κρίσης, η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα προχωρά από την ανάληψη των καθηκόντων της σε μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη αθροιστικά κατά 30%. Ήδη τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε μειώσει τα τέλη κατά 25% και συνεχίζει σε νέα στήριξη -με πρόσθετες μειώσεις 5% στα δημοτικά τέλη- για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τις νέες επιχειρήσεις της πόλης», ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας.

Στήριξη του επιχειρείν – Στο πλευρό των ανθρώπων του πολιτισμού

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει στην πράξη τη νέα επιχειρηματικότητα, καθώς, όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών πρωτοπορεί και προχωρά στη θέσπιση μειώσεων κατά 40% για δύο έτη από την έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Θεσσαλονίκης: Φόρουμ για Ισραηλινούς και Ελληνες επιχειρηματίες

Εξάλλου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει στην πράξη και τον χώρο του πολιτισμού, που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα την περίοδο της πανδημίας, με μειώσεις 40% στα τέλη για πολιτιστικά σωματεία και συλλόγους.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τις αναπροσαρμογές στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού εισήχθη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *