Δήμος Θεσσαλονίκης: Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους κατοίκους

πληρωμές δήμος Θεσσαλονίκης τεστ δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκη rapid tests Ελληνική Επανάσταση

Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διευρύνει τις δράσεις του όσον αφορά στην ψυχολογική υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Παράλληλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους πολίτες που ενδιαφέρονται να δηλώσουν ότι επιθυμούν την παροχή μιας τέτοιας υπηρεσίας.

Η ψυχολογική υποστήριξη είναι βραχύχρονη, ενώ όταν διαπιστωθεί ότι απαιτείται μία πιο μακρόχρονη δέσμευση στη θεραπευτική σχέση, γίνεται παραπομπή στον κατάλληλο κρατικό φορέα. Είναι ατομική, ζεύγους, οικογένειας, παιδιών-εφήβων και αφορά σε δυσκολίες που σχετίζονται με τραυματικές καταστάσεις, άγχος, ανατροφή τέκνων κλπ. Γίνεται με καταγραφή του πολίτη ως ωφελούμενου της παρεχόμενης υπηρεσίας και τη λήψη σχετικού ιστορικού, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας επί της οδού Μοναστηρίου 53-55.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες-κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, μπορούν να απευθύνονται στα ακόλουθα τηλέφωνα: 2313318938 και 2313318925.

Ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται και από τα Κέντρα Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, (ανατολικού τομέα: Κλεάνθους 57 και Λαμπράκη τηλ:2313318560, δυτικού τομέα: Ειρήνης 4 τηλ. 2310526055) παράλληλα με επαγγελματική συμβουλευτική (σύνταξη βιογραφικού, παροχή βοήθειας στην υποβολή αιτήσεων ΑΣΕΠ, στην αναζήτηση θέσεων εργασίας κλπ) και νομική βοήθεια (π.χ. υπερχρεωμένα νοικοκυριά κλπ).