“Καμπάνες” από τη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για όσους αφήνουν ογκώδη στο δρόμο

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε την επιβολή προστίμων σε όσους αφήνουν ογκώδη στον δρόμο.

Ειδικότερα, το βράδυ της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Καθαριότητας στην Θεσσαλονίκη επέβαλε πρόστιμο 500 ευρώ σε επιχείρηση που άφησε ογκώδη στο δρόμο.

Δείτε επίσης: ΟΣΕΘ: Ενισχύει την αστική συγκοινωνία στην δυτική Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιώργος Δημαρέλος, ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τριών ημερών που η συγκεκριμένη επιχείρηση έβγαλε ογκώδη στον δρόμο. Την πρώτη φορά τα ογκώδη μαζεύτηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου, ενώ την επομένη ακολούθησε καταγγελία ιδιώτη και άμεση κινητοποίηση του δήμου, προκειμένου να επιβληθεί το πρόστιμο.

Το επόμενο διάστημα θα μοιραστεί στους δημότες ενημερωτικό φυλλάδιο με οδηγίες σχετικά με το «τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται» να πετούν ως ογκώδη αλλά και με λεπτομέρειες για τη σωστή διαδικασία συνεννόησης με τον δήμο, ώστε να γίνεται γρήγορη αποκομιδή των ογκωδών.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Αυτόματη η ανανέωση καρτών στάθμευσης μονίμων κατοίκων

«Ζητάμε τη συνεργασία του κόσμου για να περιορίσουμε τις άσχημες εικόνες στην πόλη με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών. Για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε πρόστιμο θα πρέπει να υπάρχει μια επιβεβαίωση της παρανομίας, έστω και ανώνυμη καταγγελία. Θα είμαστε αμείλικτοι με τους ελέγχους και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Δημαρέλος.

Από την έναρξη της θητείας της διοίκησης Αγγελούδη τα ογκώδη αποτέλεσαν προτεραιότητα, καθώς με την καθαριότητα, δημιουργούσαν μία άσχημη εικόνα για την πόλη. Από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 31 του ίδιου μήνα συγκεντρώθηκαν 459 τόνοι ογκωδών αντικειμένων από 2.138 σημεία, δρόμους και πεζοδρόμια, της πόλης. Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη μέσα στο Φεβρουάριο από αντικείμενα που εξακολουθούν και είναι παρατημένα, ώστε στη συνέχεια να γίνεται καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου