Δήμος Θεσσαλονίκης: Στα δικαστήρια η διοίκηση για την αποχή από την αποκομιδή σκουπιδιών

δολοφονία

Την εξέλιξη είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο Ζέρβας

Στα δικαστήρια αναμένεται να προσφύγει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταθέσει αγωγή για την αποχή από την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Την εξέλιξη αυτή για την αποχή από την καθαριότητα είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο ίδιος ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας από χθες, καθώς σε ανακοίνωσή του είχε επισημάνει ότι ο δήμος θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος.

«Ως εδώ και μη παρέκει. Όσοι πιστεύουν ότι μικρές μειοψηφίες μπορούν να κρατούν όμηρο την πόλη και να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία κάνουν ολέθριο σφάλμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας σε δήλωσή του.

Διαβάστε επίσης: Ζέρβας: “Ολέθριο σφάλμα για όσους πιστεύουν ότι μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία”

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποφάσισαν χθες τη συνέχιση της αποχής έως την Παρασκευή όπου θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη. Ωστόσο, και από την πλευρά των εργαζομένων ενδεχομένως να υπάρξουν εντός της ημέρας εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Αλλάζει όψη η πλατεία Αριστοτέλους - Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάθεση των μελετών (ΦΩΤΟ)

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την καταβολή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, καλύτερη διαχείριση του προσωπικού και προσλήψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες βγήκαν από το προσωπικό ασφαλείας στους δρόμους 17-18 απορριμματοφόρα και οχήματα για ογκώδη για να αποσυμφορήσουν την κατάσταση, σήμερα έχουν βγει περίπου 5-6 και το μεσημέρι κάποια οχήματα θα κατευθυνθούν στις λαϊκές αγορές. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο και δεν θα μπορέσει να λυθεί όσο η κατάσταση παραμένει ως έχει.

Πηγή: voria.gr