ΕΕΘ: «Οι επαγγελματίες δεν αντέχουν ένα χρόνο με κλειστή τη Βενιζέλου»

Δυσαρεστημένοι είναι οι Επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, με την απόφαση να συνεχιστούν τα έργα του Μετρό για ένα χρόνο στην οδό Βενιζέλου η οποία θα παραμείνει κλειστή.

Με ανακοίνωσή του, το ΕΕΘ, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του.

Αναλυτικά,

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του καθώς για ακόμη μια φορά η κατασκευή του Μετρό γίνεται αιτία ώστε να βρεθούν επαγγελματίες του κέντρου της Θεσσαλονίκης σε πολύ δύσκολη θέση και πιο συγκεκριμένα από το κλείσιμο του Βόρειου Τμήματος της Οδού Βενιζέλου για έναν ολόκληρο χρόνο, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες στον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό.

Το ΕΕΘ τονίζει πως οι ήδη επιβαρυμένοι επαγγελματίες δεν θα αντέξουν ένα χρόνο με τα καταστήματα τους αποκλεισμένα από τις λαμαρίνες του εργοταξίου και εκφράζει φόβο ότι επιχειρήσεις της συγκεκριμένης περιοχής θα οδηγηθούν σε «λουκέτο».

Διαβάστε επίσης
Στο ΕΕΘ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

Η διαβεβαίωση της Αττικό Μετρό πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των εργασιών ώστε η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου να αποδοθεί σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό δεν αρκεί, θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση ώστε ο αποκλεισμός να διαρκέσει πιο σύντομο χρονικό διάστημα και το πλήγμα που θα δεχτούν οι επαγγελματίες του Βόρειου Τμήματος της Οδού Βενιζέλου να είναι μικρότερο.

Το ΕΕΘ αναγνωρίζει την αναπτυξιακή προοπτική που πρόκειται να δώσει στην πόλη το έργο του μετρό με την ολοκλήρωση του, όμως δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στο γεγονός ότι οι επαγγελματίες είναι αυτοί που πλήττονται μόνιμα από την κατασκευή του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *