Εκδήλωση της ΠΑΕΚ με θέμα «Ο Κομβικός Ρόλος της Γυναίκας στην Πολιτική Ζωή της Θεσσαλονίκης»

εκδήλωση ΠΑΕΚ γυναίκα

Ζωντανή και εποικοδομητική συζήτηση για τις γυναίκες

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση (Π.Α.Ε.Κ.) με θέμα: «Ο Κομβικός Ρόλος της Γυναίκας στην Πολιτική Ζωή της Θεσσαλονίκης».

Στην εκδήλωση της ΠΑΕΚ συμμετείχαν οι κ.κ:

– Ευθυμίου Άννα, Βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.

– Νοτοπούλου Κατερίνα, Βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.

– ΜαδέσηΒάσια, Αν. Γραμματέας Τομέα Ισότητας ΝΕ Α’ Θεσσαλονίκης ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

– Πατουλίδου Βούλα, Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

– Αηδονά Αθηνά, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού Π.Κ.Μ. – Δερμεντζοπούλου Μαρία-Μελίνα, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κουνωνικής Αλληλεγγύης Π.Κ.Μ.
παρενέβησαν οι κ.κ.:

– Αγγελάκη Νεκταρία-Ελευθερία, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω-Εργατολόγος. – Λουφάκη Ρέα, εκπρόσωπος ένωσης Σοροπτιμιστριών Ελλάδος.

εκδήλωση ΠΑΕΚ γυναίκα

Την συζήτηση διεύθυνε η επικεφαλής της Περιφερειακής Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης (Π.Α.Ε.Κ.), Εφη Παπαλεξίου.

Οι ομιλήτριες αναγνώρισαν την σημαντικότητα του ρόλου της γυναίκας στην πολιτική ζωή όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και σε ολόκληρη την χώρα.

Εστίασαν δε στα στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας που δεν ήθελαν την γυναίκα να ασχολείται με τα πολιτικά δρώμενα ενώ συμφώνησαν ότι η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι ακόμα μικρή τονίζοντας ότι απαιτούνται αποφασιστικά βήματα ώστε να καλυφθεί αυτό το έδαφος και οι γυναίκες να είναι στην πρώτη γραμμή και μέσα σε όλα τα κέντρα αποφάσεων.

εκδήλωση ΠΑΕΚ γυναίκα

Ακολούθησε μια ιδιαίτερα ζωντανή και εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τον κομβικό ρόλο της γυναίκας στην πολιτική ζωή της Θεσσαλονίκης, με τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων.

Η Περιφερειακή Ενωτική Κίνηση (Π.Α.Ε.Κ.) και η επικεφαλής της Έφη Παπαλεξίου ευχαριστεί όλες τις ομιλήτριες που συμμετείχαν στην εκδήλωση καθώς επίσης και όλες και όλους που παρευρέθηκαν. Δεσμευόμαστε για νέες εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον που σκοπό θα έχουν πάντα την ενημέρωση των συναδέλφων μας για ζητήματα που τους απασχολούν.