ΕΛΑΣ: “Βροχή” οι αυτόφωρες συλλήψεις στην Θεσσαλονίκη

αστυνομία Θεσσαλονίκη

Για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες στην Θεσσαλονίκη θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ενημέρωση από την ΕΛΑΣ

“Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας διενεργεί καθημερινά ειδικές δράσεις και στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται στην αυτόφωρη τέλεση αδικημάτων καθώς και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Θεσσαλονίκης προέβησαν στην σύλληψη έντεκα (11) ατόμων.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:

• (8) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.
Μεταξύ αυτών και 40χρονος ημεδαπός στην περιοχή του Σταυρού στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροδέμα κάνναβης βάρους (12,7) γραμμαρίων

• (2) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 34χρονου ημεδαπού καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν (4) καταδικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης (5) ετών και (5) μηνών και φυλάκισης (2) ετών και (34) μηνών για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής, για παράβαση του νόμου περί όπλων και για ενδοοικογενειακή βία. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για παράβαση του Νόμου περί Κώδικα Μετανάστευσης.

• (1) άτομο για απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Πρόκειται για 37χρονο αλλοδαπό ο οποίος στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.

Διαβάστε επίσης
Ημαθία: "Εφαγε" 20000 ευρώ και χρυσές λίρες από ηλικιωμένους για... μαϊμού τροχαία των παιδιών τους

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.