Επιτροπίδης: “Σκληραίνει το lockdown στην εστίαση”

Θεσσαλονίκη εστίαση

Τι εξηγεί στο Thes.gr o γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης

“Σκληραίνει το lockdown στην εστίαση”. Με αυτή την χαρακτηριστική φράση ξεκίνησε να σχολιάζει την αλλαγή ως προς την είσοδο στους κλειστούς χώρους εστίασης των παιδιών από 12 έως 17 ετών, ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εστιατόρων-Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Ο κ. Επιτροπίδης, μιλώντας στο Thes.gr αποκλείει την περίπτωση ένας νέος να κάνει rapid test για να πάει σε ένα καφέ ή σε ένα μπαρ. Ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για μια οικογένεια που την Κυριακή θα μπορούσε να επισκεφθεί ένα κατάστημα εστίασης.

Σε σχέση με τις αλλαγές που τεθήκαν σε ισχύ από την Δευτέρα 13-09 ο γ.γ. ενημερώνει το κοινό πως δεν έχει αλλάξει κάτι πέραν αυτών που ίσχυαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Δηλαδή, μέσα εμβολιασμένοι και έξω και ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι. Απλά οι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε δύο rapid test την εβδομάδα που βαρύνουν οικονομικά τους ίδιους.

“Μας παίρνουν τηλέφωνο για να μας ρωτήσουν για το αν επιτρέπονται έξω ανεμβολίαστοι” αναφέρει ο ίδιος ενώ συμπληρώνει πως η κίνηση χθες στα καταστήματα εστίασης δεν παρουσίασε κάποια διαφορά.

Μέτρα στήριξης στην εστίαση ώστε να μπορέσει να επιβιώσει ο κλάδος μέσα στον χειμώνα

“Η κυβέρνηση έδωσε έναν χρονικό ορίζοντα από 13-09 έως 31-03 στους εργαζόμενους της εστίασης ώστε να εμβολιαστούν αλλιώς θα συνεχίσει να ισχύει το μέτρο που αφορά στα 2 rapid test ανά εβδομάδα” σημειώνει στο Thes.gr ο γενικός γραμματέας και συνεχίζει: “Ως Ένωση Εστιατόρων-Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης έχουμε στείλει υπόμνημα στην κυβέρνηση, προς τέσσερις υπουργούς και τον πρωθυπουργό για μέτρα στήριξης στην εστίαση ώστε να μπορέσει να επιβιώσει ο κλάδος μέσα στον χειμώνα. Και αυτά σχετίζονται με τα οικονομικά, τα εργασιακά αλλά και τα δημοτικά. Σε ό,τι αφορά την επιδότηση ενοικίου, εφόσον από Οκτώβριο αποκλείεται το 40% του πληθυσμού από τα καταστήματα εστίασης θέλουμε και την ανάλογη βοήθεια στο ενοίκιο από το κράτος τουλάχιστον για το διάστημα από Οκτώβριο έως Μάρτιο”.

“Επικρατεί απογοήτευση και ανασφάλεια στον κλάδο”

Ερωτηθείς για το κλίμα που επικρατεί στον κλάδο αυτή την περίοδο ο κ. Επιτροπίδης απαντά πως επικρατεί απογοήτευση και ανασφάλεια. “Σε πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ το 36,7% είναι στο φάσμα του λουκέτου για το επόμενο διάστημα. Μας περιμένει δύσκολος χειμώνας. Αν σκεφτούμε το ενδεχόενο πως ένας στους τέσσερις να είναι ανεμβολίαστος η παρέα δεν θα μπορεί να εισέλθει στο κατάστημα”.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Που θα γίνουν σήμερα (19/10) δωρεάν rapid test

“Ξεφύγαμε από το ΄΄οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες΄΄ που ακούγαμε τον Μάρτιο του 2020 και πήγαμε στο ΄΄οι επόμενοι έξι μήνες για την εστίαση θα είναι δύσκολοι΄΄ αναφέρει με έμφαση ο γ.γ. . Αυστηροποιούνται περισσότερο τα μέτρα με το rapid test που θα πρέπει να έχουν οι 12 έως 17 για την είσοδό τους στα καταστήματα εστίασης. Κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλους κλάδους” τονίζει ο ίδιος καταλήγοντας πως: “γενικώς, παρατηρούμε μια στοχοποίηση της εστίασης”.

*Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *