ΕΣΗΕΜΘ: “Οχι σε χαρακτηρισμούς που στοχοποιούν δημοσιογράφους”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ, με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία χαρακτηρίζει τον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα TV «ακροδεξιό κανάλι», υπενθυμίζει σε όλα τα κόμματα ότι απευθύνοντας παρόμοιους χαρακτηρισμούς σε ΜΜΕ στοχοποιούν και απαξιώνουν δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτά.

“Χαρακτηρισμοί που ταυτίζουν, και μάλιστα με ακραίο τρόπο, το δημοσιογραφικό δυναμικό με πολιτικές ή άλλες επιλογές της ιδιοκτησίας των ΜΜΕ, αδικούν το έργο επαγγελματιών της Ενημέρωσης και τροφοδοτούν επιθετικές συμπεριφορές εναντίον ενός κλάδου που αντιμετωπίζει ήδη κύμα απειλών”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία χαρακτηρίζει τον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα TV «ακροδεξιό κανάλι», υπενθυμίζει σε όλα τα κόμματα ότι απευθύνοντας παρόμοιους χαρακτηρισμούς σε ΜΜΕ στοχοποιούν και απαξιώνουν δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτά.

Το δημοσιογραφικό έργο κάθε επαγγελματία δημοσιογράφου μπορεί και πρέπει να αποτελεί αντικείμενο κριτικής, και οι Ενώσεις Συντακτών διαθέτουν τα όργανα στα οποία μπορεί κανείς να απευθύνεται όταν εκτιμά ότι παραβιάζονται κανόνες δεοντολογίας. Χαρακτηρισμοί που ταυτίζουν, και μάλιστα με ακραίο τρόπο, το δημοσιογραφικό δυναμικό με πολιτικές ή άλλες επιλογές της ιδιοκτησίας των ΜΜΕ, αδικούν το έργο επαγγελματιών της Ενημέρωσης και τροφοδοτούν επιθετικές συμπεριφορές εναντίον ενός κλάδου που αντιμετωπίζει ήδη κύμα απειλών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *