ΕΒΕΘ: Ζητά τη λήψη μέτρων πυροπροστασίας στους χώρους της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης

ΕΒΕΘ 85η ΔΕΘ

Ενόψει του επερχόμενου θέρους

Την ανάγκη λήψης μέτρων πυροπροστασίας στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης επισημαίνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) με σχετική επιστολή του.

Η επιστολή απευθύνεται στον Δήμαρχο Δέλτα, κ. Γιάννη Ιωαννίδη, στο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κ. Παντελή Τσακίρη και στον Διευθυντή Λειτουργίας της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ΑΕ, κ. Δημήτρη Γρίβα, κοινοποιείται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και υπογράφεται από τον Ά Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννη.

Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

“Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι,
Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Το Επιμελητήριό μας έγινε πρόσφατα αποδέκτης επικοινωνιών από πολυάριθμες επιχειρήσεις-μέλη μας που είναι εγκατεστημένες εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, οι οποίες μας ενημέρωσαν για τη λήψη επιστολής, από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., με την οποία καλούνται να λάβουν μια σειρά από μέτρα πυροπροστασίας, ενόψει του επερχόμενου θέρους.

Εντούτοις, οι παραπάνω επιχειρήσεις μας πληροφορούν ταυτόχρονα ότι τόσο η ΕΤΒΑ, Φορέας Διοίκησης και Διαχείρισης της ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης, όσο και οι αρμόδιοι Δήμοι, Δέλτα και Ωραιοκάστρου, δεν έχουν ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την υλοποίηση των απαιτούμενων μέτρων πυροπροστασίας στις δικές τους περιοχές ευθύνης εντός της ΒΙ.ΠΕ.Θ.

Δεδομένου του παραπάνω, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι είναι καίριας σημασίας να ληφθούν άμεσα από την ΕΤΒΑ τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας για τα δικά της ακίνητα, αδιάθετα και υπό ειδικό καθεστώς. Επιπρόσθετα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι δύο εμπλεκόμενοι προαναφερθέντες Δήμοι, σε συντονισμό με την εν λόγω εταιρεία να πραγματοποιήσουν το συντομότερο δυνατό τις αναγκαίες από πλευράς τους εργασίες, συστηματοποιώντας περαιτέρω, κατά τη θερινή περίοδο και την αποκομιδή απορριμμάτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους εντός της Βιομηχανικής Περιοχής.

Κατά αυτόν τον τρόπο, με την κινητοποίηση και συνεργασία όλων, ΕΤΒΑ, Δήμων και επιχειρήσεων ευελπιστούμε ότι θα αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα πυρκαγιών εντός της ΒΙ.ΠΕ.Θ., κάτι που είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, δεδομένης και της σημαντικής συγκέντρωσης χημικών και άλλων εύφλεκτων ουσιών και αντικειμένων στις εκεί ευρισκόμενες παραγωγικές και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις”.