Εύοσμος: Σε τεράστια σκακιέρα μετατράπηκε η πλατεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πλατεία Ευόσμου μετατράπηκε σήμερα (17/10) το πρωί σε τεράστια σκακιέρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου μαζί με τον Σκακιστικό Σύλλογο δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Με στόχο να φέρει κοντά τη νέα γενιά του δήμου στον συναρπαστικό κόσμο του σκακιού, μια δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευφυίας, της κριτικής σκέψης και της μεθοδικότητας διοργανώθηκαν πρότυπες σκακιστικές δράσεις για παιδιά και εφήβους, ηλικίας 6 έως 15 ετών.

Μικροί και μεγάλοι αγωνίστηκαν σε ένα διάγραμμα 64 τετραγώνων βαμμένων εναλλάξ με μαύρο και λευκό χρώμα και διατεταγμένων οριζοντίως και καθέτως σε διαστάσεις 8χ8.

Κάθε παίχτης έχει στη διάθεση του 16 πεσσούς: έναν βασιλιά, μία βασίλισσα, δύο πύργους, δύο ίππους, δύο αξιωματικούς και οχτώ πιόνια. Κάθε ένας από τους έξι τύπους πεσσών εκτελεί διαφορετικές κινήσεις στην σκακιέρα.

Διαβάστε επίσης
Πρόσκληση σε Παρουσίαση «Κλιματική Αλλαγή & Ελληνικός Αγροδιατροφικός Τομέας»

Ένας παίχτης παίζει με τους λευκούς πεσσούς και ο άλλος με τους μαύρους. Σκοπός κάθε παίχτη είναι η επίτευξη ματ στον αντίπαλο βασιλιά, ώστε αυτός να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια επίθεση που δέχεται από τους πεσσούς του αντιπάλου (“φάγωμα”).

Πηγή: ditika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *