«Εξορκισμοί» στη Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών»

επικεφαλής αίρεσης Θεσσαλονίκη

“Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα”

Θεσσαλονίκη: Τι κατώφλι του δικαστηρίου πέρασε σήμερα (28/8) ο επικεφαλής της αίρεσης, με σκοπό να απολογηθεί για τους “εξορκισμούς” στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το μεσημέρι το Σαββάτου (27.08.2022) συνελήφθη στον χώρο που λειτουργούσε ως αίθουσα λατρείας της Εκκλησίας των Εθνών ο πιο στενός συνεργάτης του επικεφαλής της ομάδας. Πρόκειται για έναν 24χρονο που δήλωσε προσωρινά υπεύθυνος της εγκατάστασης.

Στη συνέχεια ο 38χρονος επικεφαλής παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Θέρμης ως νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας και συνελήφθη και αυτός. Η αίθουσα φαίνεται πως λειτουργούσε ως χώρος λατρείας χωρίς όμως να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργείας.

Οι δύο άνδρες, που συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας, πέρασαν σήμερα, Κυριακή, λίγο μετά τις 11:30 το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης για να παρουσιαστούν ενώπιον εισαγγελέα και να απολογηθούν.

Κατά την είσοδο του στο Δικαστικό Μέγαρο ο επικεφαλής της αίρεσης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν έκανα κάτι για να μετάνιωσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκεια».

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν πρώην στελέχη της ΕΛΠΕ που κατηγορούνταν για ρύπανση του περιβάλλοντος

Πηγή: newsit.gr