Φρίκη: Τεμάχισαν γατάκια στο Φίλυρο και τα έβαλαν στο πιάτο σίτισης για τα αδέσποτα (ΦΩΤΟ)

Φίλυρο

Απίστευτη κτηνωδία

Κάτοικοι που σιτίζουν αδέσποτες γάτες στο Φίλυρο στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν μπροστά σε μια απίστευτη κτηνωδία.

Ειδικότερα, μέσα στα δοχεία σίτισης υπήρχαν τεμαχισμένα τα άψυχα κορμάκια από δύο γατάκια τα οποία είχαν γεννηθεί στην αυλή του διπλανού σπιτιού στο Φίλυρο πριν από τρεις εβδομάδες.

«Κυκλοφορεί ένα κτήνος ανάμεσα μας και ανάμεσα στα παιδιά μας!» φώναζε σοκαρισμένη η γυναίκα που πρωτοαντίκρισε, το αποτρόπαιο θέαμα.

Φίλυρο

Κλήθηκε η αστυνομία

Κλήθηκε αμέσως η αστυνομία η οποία εξέτασε εξονυχιστικά την περιοχή του εγκλήματος και πήρε καταθέσεις από κατοίκους της γειτονιάς. Τα ζώα φαίνεται να έχουν ακρωτηριαστεί και συνθλιφτεί με τη χρήση κάποιου εργαλείου, (όπως φτυάρι) σε άλλη τοποθεσία και κατόπιν τοποθετήθηκαν επιδεικτικά από τον δράστη δίπλα στα δοχεία σίτισης, γιατί προφανώς τον ενοχλεί όχι μόνο η παρουσία των αδέσποτων στην περιοχή του αλλά και των ανθρώπων του τα φροντίζουν.

Το έγκλημα αυτό θεωρείται πως έγινε προς “παραδειγματισμό και συμμόρφωση” των φιλόζωων, μιας και τα περιστατικά τραυματισμού και δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων της γειτονιάς είναι πλέον αμέτρητα, καθώς επίσης και ο τραμπουκισμός εναντίων όλων όσων σιτίζουν και περιθάλπουν τα αδέσποτα της γειτονιάς.

Σύμφωνα με κατοίκους εκδίωξη των ζώων με πέτρες, νερό και ξύλα -αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Εκκωφαντική ήταν η απουσία του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε προηγούμενη έκκληση των φιλόζωων της περιοχής για στειρώσεις αδέσποτων ζώων, καθώς επίσης και για περιστατικά κακοποίησης και δηλητηριάσεων αυτών στην συγκεκριμένη γειτονιά, αλλά και σε ολόκληρο το δημοτικό διαμέρισμα Φιλύρου. Το θέμα διερευνάται από το Αστυνομικό τμήμα Πυλαίας, μετά από μήνυση κατ αγνώστων και η υπόθεση έχει ήδη πάρει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Πηγή: vimapress.gr