ΦΣΘ: Πάνω από 6000 επισκέπτες στην εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού (ΦΩΤΟ)

Πάνω από 6000 άτομα βρέθηκαν στη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε χθες (25/9), στο πλακόστρωτο της παραλίας στην Θεσσαλονίκη μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού.

Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικά με το βαθμό ικανοποίησής τους από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας μέσω των φαρμακείων, καθώς και να δηλώσουν ποιες επιπλέον υπηρεσίες υγείας θα επιθυμούσαν να τους παρέχονται από τους φαρμακοποιούς. Επιπλέον έλαβαν χρήσιμες οδηγίες αλλά και απαντήσεις από φαρμακοποιούς-μέλη του ΦΣΘ για θέματα όπως οι εμβολιασμοί, τα rapid tests, η περιποίηση τραύματος, η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και η συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή.

Στόχος του ΦΣΘ ήταν να υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο των φαρμακοποιών στην προάσπιση της δημόσιας Υγείας, ενός ρόλου που αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο εν μέσω πανδημίας.

«Οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και επισκέφτηκαν τις μικρές τέντες που στήθηκαν στην παραλία στο χώρο μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, λαμβάνοντας χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για θέματα υγείας που τους απασχολούν», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι της πόλης από το χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Υγείας, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την εκδήλωση και εξήραν τη σημαντική συνεισφορά του φαρμακοποιού της γειτονιάς τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Διαβάστε επίσης
Νάουσα: Ερχεται η γιορτή των ξωτικών από τους “Φίλους Καρναβαλιού Νάουσας”

Για πολύ σημαντική συνεισφορά των φαρμακοποιών στην κοινωνία έκανε λόγο ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης τονίζοντας ότι «το έχουν αποδείξει άλλωστε κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην επιχείρηση ‘Ελευθερία’, αλλά και ως συμπαραστάτες της πολιτείας κατά τη διάρκεια της διαχείρισης των εμβολίων COVID. Για αυτό τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι «κατ’ αρχάς κάνουμε μια αποτίμηση του πόσο βοήθησε ο φαρμακοποιός της γειτονιάς, ο φαρμακοποιός της πόλης στην δύσκολη περίοδο του lockdown και της πανδημίας. Ήταν τόσο σημαντικό να έχουμε αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μας σε στιγμές δύσκολες, σε στιγμές ανάγκης. Οπότε πρωτίστως τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας ο ρόλος του φαρμακοποιού ήταν πρωταρχικός στη στήριξη του συστήματος υγείας. Εμείς αναλάβαμε καταστάσεις τις οποίες διεκπεραιώσαμε με τον καλύτερο τρόπο».

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη