Hotelia 2022: Εκδηλώσεις με θέμα “My Local Greek Choice” (ΦΩΤΟ)

Hotelia

Παρουσιάστηκαν οι παγκόσμιες τάσεις της γαστρονομίας,

Tην έκθεση Hotelia 2022 παράλληλα με την 37η Philoxenia, διοργάνωσε η διοίκηση της Tif Helexpo στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας All About Gastronomy, αφιερωμένες στη δυναμική των ελληνικών προϊόντων, που ενσωματώνουν τις αξίες της παράδοσης, της αυθεντικότητας, της ποιότητας, της γεύσης και αποτελούν υπεραξία για την ελληνική φιλοξενία. Το φετινό θέμα “My Local Greek Choice”, παρουσιάστηκε σε 8 εκδηλώσεις και 400 επισκέπτες, μέσα από 16 εδέσματα από τον Chef Γιώργο Ψύλλο και την ομάδα του, με εξαιρετικά προϊόντα 11 βραβευμένων παραγωγών σε μια μοναδική dining area.

Παρουσιάστηκαν οι παγκόσμιες τάσεις της γαστρονομίας, που ενισχύθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, όπως το ενδιαφέρον για τροφές, υψηλής διατροφικής αξίας, που συμβάλλουν στην καλή υγεία, με τοπική ταυτότητα, διαφάνεια στον τρόπο παραγωγής, εφαρμόζοντας κανόνες βιωσιμότητας, αλλά και ταυτόχρονα, καλύπτουν ανάγκες ειδικής διατροφής.

Hotelia

Οι παραγωγοί και χορηγοί, που για μία ακόμα φορά συνέβαλαν στην διοργάνωση αυτή και έχουν ενσωματώσει όλες αυτές τις τάσεις ήταν :
Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα, Νύμφη μπίρα & ΙΟΛΗ νερό
Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, Αλλαντικά
Βερροιώτης, Παραδοσιακό γιαούρτι
Δέσπω – Σιαμπανόπουλος, τουλουμόσιο τυρί, γιαούρτι
ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο
Μέλι Γεωργάκας, μέλι & κρέμα μελιού
Μικρός Καλλιεργητής, Baby greens & microgreens & βρώσιμα λουλούδια
Τα καλά βουνά, λευκό τυρί βουβαλίσιο
Agrotopos, Ρύζι, φακή, πλιγούρι με κινόα, ζυμαρικά
Biscotti Tsoungari, Προϊόντα ζαχαροπλαστικής
Domain Agrovision, Κρασί
Gaia Olives, Ελιές ολόκληρες, εκπυρηνωμένες και γεμιστές
Galaxy, Κρέμα βαλσάμικο, κρέμα λεμόνι, μουστάρδα απαλή
Nature Blessed, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Sknipa, Μπίρα
Trofeas, Vegan κουρού με τυρί, σπανάκι & ολικής με τυρί
Costos, Εξοπλισμός μπουφέ
Bomboneria Farfallina είδη διακόσμησης και στολισμού
SKG eco, Εξοπλισμός σερβιρίσματος
Παπακυριαζής, Μηχανήματα & Εξοπλισμοί Αρτοποιϊων, Ζαχαροπλαστείων, Μονάδων Εστίασης
Σπουδαστές των Τμημάτων Μαγειρικής και Ξενοδοχειακών από τις σχολές ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ Θεσσαλονίκης συνέβαλαν στην επιτυχημένη και με νεανικό αέρα διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Ειδικό αφιέρωμα σε μια από τις παρουσιάσεις έγινε στην κρητική γαστρονομία με αυθεντικά προϊόντα, αφού τιμώμενος Δήμος της 37ης Philoxenia ήταν το Ηράκλειο Κρήτης. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πινελιά ήταν το μαγείρεμα σούπας βελουτέ από πατάτα με ζωμό από άγρια μανιτάρια και τσιγαρισμένο χωριάτικο λουκάνικο Δράμας, από τον χαρισματικό Chef Τζόναθαν Χάρτνετ, μία δράση της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας.
Η διοργάνωση των εκδηλώσεων “My Local Greek Choice” ήταν της εταιρίας Chef Stories σε συνεργασία με την ομάδα στελεχών της HOTELIA 2022 της TIF HELEXPO.

Exit mobile version
%%footer%%