Η ΧΑΝΘ γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της

ΧΑΝΘ

Εγινε ένα με τους ανθρώπους της και την πόλη

Θεσσαλονίκη: 100 χρόνια μετά από την ίδρυση της ΧΑΝΘ τον Σεπτέμβριο του 1921, η ιστορική αυτή οργάνωση της πόλης γιόρτασε τη συμπλήρωση του πρώτου αιώνα πορείας της, πρωτοπορίας, συλλογικότητας και προσφοράς.

Τις γενέθλιες εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μέλη, στελέχη και εθελοντές της ΧΑΝΘ, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρχών της πόλης.

Ιδιαίτερα συγκινητικό υπήρξε το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που μίλησε για την προσωπική του σύνδεση με τη ΧΑΝΘ, ενώ ευχήθηκε πολλά νέα παιδιά να συνεχίσουν να πλαισιώνουν τα προγράμματα και τις δράσεις της.

Το Σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα ανέγνωσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ενώ με μήνυμα χαιρέτησε επίσης τις εκδηλώσεις του εορτασμού ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, οι Γενικοί Γραμματείς της Παγκόσμιας ΧΑΝ, Carlos Sanvee, και της Ευρωπαϊκής ΧΑΝ, Juan Simoes Iglesias.

Με την παρουσία τους τίμησαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση, μεταφέροντας παράλληλα και τα προσωπικά τους βιώματα ως μέλη της ΧΑΝΘ, ο Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας.

Στο πρώτο μέρος, σε μια συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την επιμέλεια του προγράμματος από τον Αρχιμουσικό, Χάρη Ηλιάδη, και τη Διεύθυνση της Ορχήστρας από τον Μιχάλη Τραχαλιό, παρουσιάστηκαν -μεταξύ άλλων- για πρώτη φορά πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις που έγιναν από Θεσσαλονικείς μουσικούς με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων της ΧΑΝΘ. «Ένα με σένα» τραγούδησε ο Αίσωνας Χαρατσάρης με στίχους που εξέφρασαν το προσωπικό του βίωμα, ενώ μέσα από τη σύνθεση «Μια μέρα στη ζωή» ο Αντώνης Σουσάμογλου έδωσε την δική του οπτική μπαίνοντας μουσικά στον κόσμο της ΧΑΝΘ με τη ματιά ενός παιδιού στην κατασκήνωση.

Στο δεύτερο μέρος, μπροστά από το εμβληματικό κτήριο της ΧΑΝΘ έγινε η προβολή ενός εντυπωσιακού video mapping με τίτλο «100 χρόνια ΧΑΝΘ: 1 με την πόλη, 1 με σένα» υπό την επιμέλεια της Όλγας Σφέτσα, εμπνευσμένο από την ιστορία και τη διαδρομή της ΧΑΝΘ και την άρρηκτη σχέση της με την πόλη. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα πολυθέαμα πυροτεχνημάτων σε μπλε και κόκκινους χρωματισμούς, και τον συμβολικό σχηματισμό του αριθμού «100» στον χαρακτηριστικό τρούλο του κτηρίου.

Το πρόγραμμα εορτασμού συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο με το «ΧΑΝΘing» μπροστά στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ., μια γιορτή με θέμα το σκάκι στο παράρτημα Καλαμαριάς και ένα open day γνωριμίας στο παράρτημα Ασβεστοχωρίου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *