Η οδός Γαζή μετονομάστηκε σε Αλκη Καμπανού – Συγκίνηση στην τελετή (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα (14/3) το πρωί η τελετή μετονομασίας της οδού Γαζή σε Αλκη Καμπανού  στην Θεσσαλονίκη.

Η λιτή τελετή έγινε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο φίλαθλος του Αρη Αλκη στην περιοχή της Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε επίσης: Δίκη Καμπανού: “O Αλκης ήταν άσφυγμος, δεν είχε ζωτικές ενδείξεις”, κατέθεσε διασώστης του ΕΚΑΒ

Παρόντες ήταν οι γονείς του άτυχου 19χρονου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του ΑΣ Αρης Λευτέρης Αρβανίτης και ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής Φώτης Θέος.

Καμπανός: “Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας με λιγότερη βία”

“Ευχαριστώ τον κ. Ζέρβα, αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έκαναν την τιμή στον Άλκη να ονοματοδοτήσουν αυτή την οδό. Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας με λιγότερη βία και με καθόλου θύματα. Πριν από δύο εβδομάδες ήρθα στο σημείο για πρώτη φορά και σήμερα η δεύτερη. Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου. Είναι πολύ δύσκολα. Παρόλα αυτά η αγάπη του κόσμου μου δίνει κουράγιο για να το ξεπεράσω όσο μπορώ” ανέφερε ο πατέρα του Αλκη Αριστείδης Καμπανός.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταυρός Καλαφάτης δήλωσε: «Χρέος της πολίτειας είναι να κρατήσει ασβέστη τη μνήμη του Άλκη. Αυτό γίνεται και με την σημερινή ονοματοδοσια ώστε να συμβάλουμε ο καθένας με τον τρόπο του σε μια προσπάθεια που πρέπει να είναι αδιάλειπτη και συνεχής για να μη συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Άλκης είναι και θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Τέλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σχολίασε: «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που αγαπούσε ο Άλκης, που σύχναζε μέχρι εκείνη την μοιραία βραδιά. Ο Άλκης χάθηκε με ένα τραγικό και βίαιο τρόπο όμως τώρα χρέος μας είναι να κρατάμε την παρουσία του ζωντανή. Αυτό που αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ακριβώς αυτό το στόχο είχε. Ο Άλκης βρίσκεται ανάμεσα μας και αυτό το σημείο θα θυμίζει για πάντα την ύπαρξη αυτού του παιδιού. Το άδικο του χαμού του και όλοι μαζί να φροντίσουμε ώστε ποτέ ξανά να μην ζήσουμε τέτοιες τραγωδίες και τέτοια εγκλήματα».

Γαζή Καμπανού Θεσσαλονίκη

Γαζή Καμπανού Θεσσαλονίκη

Γαζή Καμπανού Θεσσαλονίκη

Γαζή Καμπανού Θεσσαλονίκη

Γαζή Καμπανού Θεσσαλονίκη