Κακοκαιρία “ARIEL”: Η πτήση του Κικίλια από Σαουδική Αραβία προσγειώθηκε αναγκαστικά στην Θεσσαλονίκη

αεροπορική οδηγία αεροδρόμια αεροδρόμιο Ελλάδα καραντίνα

Έκανε κύκλους πάνω από το “Ελεύθερος Βενιζέλος”

Η κακοκαιρία “ARIEL” πλήττει πολλές περιοχές της χώρας τις τελευταίες ώρες και από ότι φαίνεται έχει προκαλέσει προβλήματα και στις πτήσεις.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Βασίλης Κικίλιας, επιστρέφοντας μέσω Μπαχρέιν από την Σαουδική Αραβία, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Δείτε επίσης: Kακοκαιρία “ARIEL”: Μήνυμα από το 112 σε περιοχές της Μακεδονίας – “Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες”

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος πλησίασε τον διάδρομο προσγείωσης, αλλά λόγω των πολλών αναταράξεων ο πιλότος δεν προχώρησε σε προσγείωση.

Στη συνέχεια έκανε δύο με τρεις κύκλους πάνω από τον αττικό ουρανό και τελικά έκρινε ότι είναι προτιμότερο να κατευθυνθεί στη Θεσσαλονίκη.

Τελικά το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ ο υπουργός Τουρισμού και οι συνεργάτες του επιστρέφουν οδικώς στην πρωτεύουσα.

Ο κ.Κικίλιας βρισκόταν από τις αρχές της εβδομάδας στο Ριάντ, καθώς ήταν καλεσμένος του Πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας και υπουργού Τουρισμού της χώρας Ahmed Al Khateeb, προκειμένου να έρθει σε επαφή με ηγέτες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδιωτών και Τουρισμού.