Καλαφάτης: «Στη χώρα μας είναι πλέον μονόδρομος η οικονομία της γνώσης και των νέων ταχυτήτων»

Ο χαιρετισμός του Υφυπουργού στο Συνέδριο Πληροφορικής

Χαιρετισμό στην έναρξη του 15ου Συνεδρίου Πληροφορικής απηύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Όπως τόνισε ο κ. Καλαφάτης, είναι βέβαιο ότι όλες οι δεξαμενές σκέψεις, όπως διαμορφώνονται μέσα από τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, προετοιμάζουν τους νέους ανθρώπους για να μεταβούν στη νέα εποχή.

«Η γοητεία του μέλλοντος έγκειται στο γεγονός ότι σ΄ ένα πολύ μεγάλο βαθμό είναι ανεξερεύνητη. Ωστόσο αυτό το άγνωστο, που τόσο μας γοητεύει, θεωρώ ότι μας δίνει την ευκαιρία να μπούμε πιο βαθιά στα θέματα γνώσης, να καταλάβουμε ότι στη χώρα μας είναι πλέον μονόδρομος η οικονομία της γνώσης και των νέων ταχυτήτων.

Και ότι, σ΄ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον όπως αυτό το οποίο ζούμε τώρα, όπου ακόμα και η έννοια του διεθνούς ανταγωνισμού μπαίνει σε μια νέα διάσταση, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε βήματα μπροστά», δήλωσε στην έναρξη του 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής που διοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας.

Καλαφάτης 15ο συνέδριο Πληροφορικής

Όπως σημείωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, «Η ψηφιοποίηση στην Ελλάδα προχωράει με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. Έχουμε καταλάβει και από την εποχή του Covid, πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει το κομμάτι της ψηφιοποίησης τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό που θέλω να τονίζω είναι πως όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε αυτόν τον νέο κόσμο, τόσο πιο εύκολα θα μπορούμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης  Καλαφάτης: "Πρόταγμά μας, η βελτίωση της καθημερινότητας"

Και πιστεύω ακράδαντα ότι στην Ελλάδα και επιμένω στη Θεσσαλονίκη, μπορούμε όχι μονάχα να είμαστε πολύ εύκολα προσαρμοσμένοι στις νέες συνθήκες αλλά μπορούμε να είμαστε και από εκείνους οι οποίοι δρομολογούν τις εξελίξεις σ΄αυτόν τον νέο κόσμο που έρχεται».

Καλαφάτης 15ο  συνέδριο Πληροφορικής

«Δεν είναι τυχαίο, επισήμανε ο κ. Καλαφάτης, ότι ήδη μεγάλες εταιρείες, όχι μονάχα απ΄την πλευρά της Εκπαίδευσης αλλά και απ΄την πλευρά της Ανάπτυξης, έρχονται εδώ και έχουν κάνει τις επενδύσεις τους. Δεν είναι τυχαίο ότι μπήκαμε στο ραντάρ ως πολλά υποσχόμενος επενδυτικός προορισμός από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, για παράδειγμα Cisco, Deloitte, Accenture, Pfizer, έχουν έρθει εδώ και δημιουργούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι κυρίως το κομμάτι της Πληροφορικής είναι τόσο θελκτικό που οι μεγάλες εταιρείες απευθύνονται στους φοιτητές της Πληροφορικής προτού εκείνοι να έχουν τελειώσει το πρώτο πτυχίο τους και ουσιαστικά ανιχνεύουν τους κατάλληλους ανθρώπους για να στελεχώσουν τις επιχειρήσεις τους. Άρα, αυτός ο κόσμος είναι μπροστά μας. Το συνέδριό σας βοηθάει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό.

Συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές. Είναι εξαιρετική πρωτοβουλία και θεωρώ ότι είναι η πιο καλή προετοιμασία για το μέλλον που έρχεται. Και βοηθάει και εσάς να το αδράξετε με περισσότερη ασφάλεια».