Καλαφάτης: «Θα εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για τη στήριξη αγροτών» (ΦΩΤΟ)

Ο χαιρετισμός του σε ενημερωτική ημερίδα για την ελληνική γεωργία

Την δήλωσε πως από πλευράς του υπάρχει απόλυτη ενσυναίσθηση των προβλημάτων και πως θα εξαντλείται κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για τη στήριξη αγροτών, επιχειρήσεων του κλάδου, αλλά και των νοικοκυριών έκανε στον χαιρετισμό του στην Ενημερωτική Ημερίδα για τις «Προοπτικές για μία ανθεκτική Ελληνική Γεωργία και το Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023-2027» ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διοργανώθηκε με τη συμβολή του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχαν η Παγκόσμια Τράπεζα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπογράμμισε ότι “οι αγρότες, όπως και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες δυσκολίες, που προκάλεσε η πανδημία και αύξησε η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η ξενόφερτη ενεργειακή κρίση, συνέπεια του πολέμου, σε συνδυασμό με τα κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν πολλές καλλιέργειες, προκάλεσαν σειρά ανατιμήσεων με αβάσταχτες επιπτώσεις, τόσο στον αγροτικό κόσμο, όσο και στους καταναλωτές. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών, με μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, αλλά και με μέτρα που ελήφθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα”.

“Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Τα οφέλη είναι πολλαπλά για το σύνολο των αγροτών της ελληνικής περιφέρειας. Με ενισχύσεις και στήριξη των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις, κίνητρα για νέους αγρότες, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας”, τόνισε.

Διαβάστε επίσης
Καλαφάτης: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»