Καλαμαριά: Πρόσκληση σε εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Το προσεχές Σάββατο 20 Μαΐου στη Βιολογική Αγορά Παραγωγών στην Καλαμαριά, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, θα πραγματοποιηθεί μία όμορφη εκδήλωση για την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«α ετς έπιναν τεμέτερ, α ετς έφταμε και εμείς»… Με αυτήν την έκφραση οι διοργανωτές μας προσκαλούν στην γιορτή που θα περιλαμβάνει μνήμες, γεύσεις και μουσικές του Πόντου.

Στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Μια μέρα μετά την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων, σε μια περιοχή όπως η προσφυγομάνα Καλαμαριά, οι βιοκαλλιεργητές, και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το Ραγιάν, ο Θεόφιλος, η Λένα και η Αφροδίτη Γεωργιάδη, σας προσκαλούν για να γεμίσουμε μνήμες, να θυμηθούμε και να γευτούμε μαζί τις μοναδικές παραδοσιακές ποντιακές συνταγές.

Και φυσικά να απολαύσουμε και γιατί όχι να χορέψουμε, με τις μουσικές του Πόντου, παρέα με τους μουσικούς Γιώργο Μουτσόπουλο (τραγούδι), Δαμιανό Ακριτίδη (λύρα), Γρήγορη Κοβούσογλου (νταούλι) με αφηγητή τον Γιώργο Δημητριάδη Παρασκευά.

Διαβάστε επίσης  Πολύωρη διακοπή νερού στην Καλαμαριά

Γιατί πρέπει να θυμόμαστε, να τιμάμε, να συνεχίζουμε τις παραδόσεις και ποτέ να μην λησμονάμε ότι έχει γραφτεί και έχει συμβεί. Μόνο έτσι δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβούν τέτοιες εγκληματικές πράξεις.

Σας περιμένουμε το Σάββατο στις 20 Μαΐου στη Βιολογική Αγορά Παραγωγών στην Καλαμαριά στο στρατόπεδο Κόδρα να θυμηθείτε μαζί μας».

Καλαμαριά Πόντιοι εκδήλωση Ημέρα Μνήμης