Καλαμαριά: Συνάντηση Δαρδαμανέλη-Πατουλίδου για έργα ύψους 13,8εκ. ευρώ

Τα νέα έργα που κατανέμονται στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης συζήτησαν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, με την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος στο οποίο ο Δήμος Καλαμαριάς χρηματοδοτείται με πόρους συνολικού ύψους 13,8 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα, ειδικότερα, αποτελείται από τέσσερις άξονες, οι οποίοι αφορούν έργα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την κοινωνική προστασία & συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Επιπλεόν, στη συνάντηση του κ. Δαρδαμανέλη και της κας Πατουλίδου συζητήθηκε ο σχεδιασμός για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

«Ευχαριστούμε τη Μητροπολτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και την Αντιπεριφερειάρχη, Βούλα Πατουλίδου. Είναι αλήθεια ότι η συνεργασία των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης δίνει σημαντικά εργαλεία και δυνατότητες για ανάπτυξη, καινοτομία και νέα έργα στους δήμους. Ο Δήμος Καλαμαριάς ενισχύεται με έργα πρόνοιας και αναβάθμιση δομών, σε σχολεία και ΚΑΠΗ. Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί έργα εκσυγχρονισμού του Δήμου με μελέτες και εφαρμογές, ενώ δρομολογούνται 13 έργα αστικών αναπλάσεων και πολιτικής προστασίας. Ειδική μνεία γίνεται βέβαια στον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους οδικούς άξονες και στη βιοκλιματική ανάπλαση Βότση-Κηφισιάς, ένα έργο που ξεπερνά τα 10εκ. ευρώ και θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή, που μέχρι σήμερα ήταν υποβαθμισμένη, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης

H «Mητροπολιτική Θεσσαλονίκη» αποτελεί το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, το οποίο τυγχάνει να είναι το μοναδικό πανελλαδικά και στο οποίο επιτυγχάνεται η αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των οκτώ δήμων της πόλης.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε:
«Η Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη είναι ένα πετυχημένο καινοτόμο μοντέλο μητροπολιτικής διοίκησης. Με την εφαρμογή του αντιμετωπίστηκαν χρόνια προβλήματα, οικονομικές, περιβαλλοντικές, κλιματικές και κοινωνικές προκλήσεις. Οι δήμαρχοι των οκτώ δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος ένωσαν τις δυνάμεις τους, κάτω από την ομπρέλα της Μητροπολιτικής Αντιπεριφέρειας και σήμερα βλέπουμε έργα παντού. Η επιτυχία της συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης είναι το εφαλτήριο για την διεύρυνση στη νέα προγραμματική περίοδο, στο νέο ΕΣΠΑ, εντάσσοντας στην περιοχή εφαρμογής και αστικά τμήματα των υπόλοιπων δήμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και διασφαλίζοντας επιπλέον πόρους».

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Η καρδιά των Μικρασιατών χτύπησε στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα και οι συνεργάτες της Αντιπεριφερειάρχη, από το τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Π.Κ.Μ, Νάντια Μπέσσα και Δημήτρης Ουτιτούδης.