Καλαμαριά: Υπεγράφη η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών του αλιευτικού καταφυγίου (ΦΩΤΟ)

Σήμερα Πέμπτη 2 Νοεμβρίου υπεγράφη η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών του αλιευτικού καταφυγίου μεταξύ του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της αναδόχου εταιρίας TΕΚΑΛ AE, Παναγιώτη Ψαλτάκο.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ Ιουστίνος τέλεσε τον αγιασμό στο σημείο.

Καλαμαριά

«Ένα έργο που χωροθετήθηκε πριν 40 χρόνια, γίνεται πράξη. Πολλοί δεν το πίστευαν, ωστόσο το κάναμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σήμερα είμαστε εδώ για να υπογράψουμε την σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία. Σε 1,5 χρόνο από τώρα οι ψαράδες θα έχουν το σπίτι τους και θα δώσει ένα πιο παραδοσιακό χαρακτήρα στην παραλία, με την θαλάσσια ζώνη ναι γίνεται πιο όμορφη και λειτουργική», τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, καθώς είναι ένα έργο το οποίο χαρακτήρισε ως «παιδί του».

Καλαμαριά

«Ένα όνειρο 40 χρόνων γίνεται πραγματικότητα χάρη στην καλή συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Καλαμαριάς και τα συναρμόδια υπουργεία. στον Θερμαϊκό κόλπο, ο στόλος των ψαράδων είναι μεγάλος και αυτοί οι άνθρωποι που δεν είχαν να πάνε πουθενά, τώρα θα έχουν τη φωλιά τους, το σπίτι τους», τόνισε η κα Πατουλίδου.

Διαβάστε επίσης  Ξεκινούν οι εκδηλώσεις της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Καλαμαριάς - Δείτε το πρόγραμμα

Την ώρα της υπογραφής οι ψαράδες που βρισκόταν στο σημείο με τα καΐκια τους, άναψαν πυρσούς δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τη γιορτινή διάθεση που υπήρχε για το έργο που περίμεναν εδώ και σαράντα χρόνια!

Καλαμαριά

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, οι Αντιδήμαρχοι, Ναταλία Παντελίδου, Ευάγγελος Τσακμακίδης, Εύα Ντόντη, Βάσω Νικολέττου, Στέλιος Ματσαρίδης, Ιωάννης Πενόπουλος και Πασχάλης Λεμονής, ο γενικός διευθυντής της Π.Κ.Μ, Απόστολος Γιάντσης, καθώς και οι πρόεδροι των δύο συλλόγων των αλιέων, Δημήτρης Τσιπούρας και Κωνσταντής Παγώνης.

Με την υλοποίηση του έργου, που ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 6,6εκ. ευρώ, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία όσων δραστηριοποιούνται στην παράκτια, μέση αλιεία και κυρίως στην οστρακοαλιεία.

Καλαμαριά

Καλαμαριά