ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Κοινή δήλωση για την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης

«Μητσοτάκης, Καραμανλής και Μενδώνη συνεχίζουν το “έγκλημα”»

Κοινή δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του #ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά (Νίκος Παππάς) της τομεάρχη Πολιτισμού, Σίας Αναγνωστοπούλου (Αθανασία – Σία Αναγνωστοπούλου) και των αναπληρωτών τομεαρχών Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Γιαννούλη (Χρήστος Γιαννούλης) και Πολιτισμού, Πάνου Σκουρολιάκου (Πάνος Σκουρολιάκος) για την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης.

Στην δήλωση τους υποστήριξαν πως ο βάρβαρος τεμαχισμός και η απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης κοστίζει πολιτιστικά, οικονομικά, κοινωνικά.

Η επιλογή των Μητσοτάκη, Καραμανλή και Μενδώνη έχει εκτοξεύσει το κόστος κατασκευής του έργου στα ύψη, καθώς:

20 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί ήδη στον ανάδοχο ως αποζημίωση για τον πρώτο χρόνο.

54 εκατ. ευρώ δίνονται, συμπληρωματικά, για αρχαιολογικές ανασκαφές και άλλες εργασίες για τη λύση του ξηλώματος των αρχαίων.

Η δήθεν «πανάκριβη» λύση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που προέβλεπε και το μετρό στην ώρα του και τα αρχαία στη θέση τους, δεν υπερέβαινε τα 32 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης
Τσίπρας: "Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το Φλεβάρη"

Το «καπέλο», δηλαδή, στα έργα ανέρχεται ως τώρα στα 42 εκατ. ευρώ και έπεται συνέχεια.

Μητσοτάκης, Καραμανλής και Μενδώνη συνεχίζουν το «έγκλημα».

Καταστρέφουν την ακεραιότητα και την αυθεντικότητα ενός εντυπωσιακού μνημείου της πόλης, μοναδικού οπουδήποτε στον κόσμο.

Επιβαρύνουν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τους φορολογούμενους.

Εμπαίζουν τους Θεσσαλονικείς. Το μετρό θα έπρεπε να λειτουργεί ήδη από τα τέλη του 2020. Χωρίς νέες ανασκαφές, με τα αρχαία ακέραια, αυθεντικά, αμετακίνητα στη θέση τους, προκειμένου να ενταχθούν στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, όπως ζητούν οι κορυφαίοι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.

*Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *