Με εγκαύματα στο 60% του σώματός της η 2χρονη από τη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Καπραβέλος Θεσσαλονίκη

Από τι προκλήθηκε η ανάφλεξη

Εγκαύματα σε ποσοστό 60% υπέστη το 2χρονο κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από ανάφλεξη που προκλήθηκε όταν ο πατέρας ανεφοδίαζε το αυτοκίνητο με βενζίνη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο 28χρονος πατέρας του παιδιού, μετά το μηχανάκι, ανεφοδίασε με το μπιτόνι βενζίνης και το αυτοκίνητό του. Αμέριμνο το παιδάκι πήγε να τρέξει στην αγκαλιά του και τότε, τα ρούχα του, τυλίχθηκαν στις φλόγες, εξαιτίας και της ποιότητάς τους, καθώς ήταν από τούλι.

Δυστυχώς το παιδί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φέρει εγκαύματα σε μεγάλο ποσοστό (60%) του κορμιού του και στο πρόσωπό του.

Ο πατέρας μαζί με τον παππού στην προσπάθειά τους να τις σβήσουν με τα χέρια, σκίζοντας ουσιαστικά τα ρούχα για να μην καεί, υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, με τον ηλικιωμένο άνδρα μάλιστα να χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Παπαγεωργίου και από εκεί με αεροδιακομιδή στο «Αγλαΐα» όπου και νοσηλεύεται, ενώ για καλή του τύχη δεν προκλήθηκε βλάβη σε ζωτικά όργανα, με αρμόδιες πηγές να εξηγούν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση ανάφλεξης- από στατικό ηλεκτρισμό- είναι από τις πιο σπάνιες που μπορεί να συμβούν.

Η οικογένεια ζει στο Καβαλάρι και και ετοιμάζονταν να πάνε στον γάμο του θείου του παιδιού.

Σε βάρος του πατέρα έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά.

Στατικός ηλεκτρισμός ή κάτι άλλο;

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που προκλήθηκε η ανάφλεξη. Γίνεται αναφορά πως  δημιουργήθηκε στατικός ηλεκτρισμός με το μπιτόνι ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, μιλάει στην εκπομπή «Tlive» για την ανάφλεξη μπιτονιού βενζίνης και εξηγεί πως πρέπει να υπάρχει πηγή φλόγας για να συμβεί αυτό.
Για την κατάσταση της υγείας του παιδιού μίλησε ο κ. Γιαννάκος
Συγγενής της οικογένειας μίλησε για το συμβάν