Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοιχτοί για το κοινό και σήμερα (27/11) το αμαξοστάσιο της Πυλαίας και ο σταθμός της Παπάφη

Σταθμός Μετρό Παπάφη OPEN HOUSE THESSALONIKI 2022 επίσκεψη κόσμος ουρά

Η είσοδος είναι δωρεάν

Και για σήμερα, Κυριακή 27 Νοεμβρίου, θα είναι ανοικτές οι πύλες του Μετρό Θεσσαλονίκης για τους επισκέπτες της.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ συμμετέχει στο φετινό OPEN HOUSE THESSALONIKI 2022 με δύο από τις εγκαταστάσεις της:

1. Το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό
2.Το Σταθμό Παπάφη.

Δείτε επίσης: Μετρό Θεσσαλονίκης: “Πλημμύρισε” από κόσμο ο σταθμός Παπάφη (ΦΩΤΟ)

Όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν κάποιες από αυτές τις εγκαταστάσεις (10:00-15:00), θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία εικόνα του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου της κατασκευής και παράδοσης σε λειτουργία ενός δικτύου Μετρό.

Θα μπορούν να δουν τη δημιουργικότητα των σχεδιαστών και την εξοικείωση των πολυάριθμων ειδικοτήτων συντελεστών του με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Και φυσικά, θα διαπιστώσουν την ραγδαία πρόοδο του έργου που, στην εκπνοή της χρονιάς που έρχεται, θα κάνει πραγματικότητα την ενσωμάτωση του στις λειτουργίες και τα assets της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας την μεγαλύτερη κυκλοφοριακή παρέμβαση στον πολεοδομικό ιστό της.

Για την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ:

Αμαξοστάσιο Πυλαίας: Ερυθρού Σταυρού 20-24, Πυλαία 55535 (δίπλα στο The Mart και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης).

Διαβάστε επίσης
Καραμανλής για Μετρό Θεσσαλονίκης: "Τρέχουμε να καλύψουμε τον χρόνο που χάθηκε από τις προσφυγές"

Σταθμός Παπάφη: Ανατολικά από Παπάφη 33, Θεσσαλονίκη 54638 (μπροστά στην είσοδο του Παπαφείου Ορφανοτροφείου) και δυτικά στην συμβολή των οδών Παπάφη και Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοιξε τις… πύλες του για το κοινό το Αμαξοστάσιο και το κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με τους κανόνες των διοργανωτών, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους ενώ συνιστάται στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως στους χώρους που θέλουν να επισκεφθούν, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου, οπότε, αν υπάρχει αναμονή ενδέχεται να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση.

Επίσης, για την περιήγησή τους στις εγκαταστάσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ καθώς πρόκειται για χώρους με ιδιαίτερες απαιτήσεις ασφαλείας αφού αφενός μέχρι την παράδοσή τους οι χώροι διατηρούν τον εργοταξιακό χαρακτηρισμό τους και, αφετέρου, τυχόν παρέκκλιση μπορεί να οδηγήσει σε περιοχή που ηλεκτροδοτείται με ρεύμα τάσης 750 Volts, οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθούν αποκλειστικά τις προδιαγεγραμμένες διαδρομές. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες θα καλούνται να απομακρυνθούν.

Οι φωτογραφήσεις και η λήψη video θα είναι ελεύθερες