Ο απολογισμός των δράσεων της «Λάμψης» για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου παιδικής ηλικίας

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ημέρα αφύπνισης και ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο που εμφανίζεται στις παιδικές ηλικίες.

Η «Λάμψη», ένας σύλλογος που δημιουργήθηκε το 1987 από γονείς που τα παιδιά τους νοσηλεύτηκαν σε κάποια από τις παιδοογκολογικές κλινικές της Βόρειας Ελλάδας, εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Σκοποί του συλλόγου είναι η καλύτερη δυνατή φροντίδα των νοσούντων από νεοπλασίες παιδιών, καθώς και η ψυχολογική, οικονομική και ηθική στήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ευαισθητοποίησης του κόσμου για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, η «Λάμψη» προέβη σε δράσεις εξωστρέφειας οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου, η «Λάμψη», σε συνεργασία με την ομάδα ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος και τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν μια εκδήλωση στα δύο παιδοογκολογικά της πόλης, του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και Γ.Ν.Θ. Ιπποκρατείου, η οποία είχε ως σκοπό την προσθήκη μιας αισιόδοξης νότας στην καθημερινότητα των παιδιών που νοσηλεύονται στα τμήματα και των οικογενειών τους, που τα συνοδεύουν και δοκιμάζονται μαζί τους σκληρά.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες της ομάδας ΕΜΑΚ σκαρφάλωσαν στα παράθυρα των παιδοογκολογικών, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών που παρακολουθούσαν, και άφησαν πολύχρωμα μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό, ενώ την επιχείρηση συνόδεψαν οι όμορφες μελωδίες της μπάντας του Δήμου. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν πρόσωπα της διοίκησης των νοσοκομείων, οι διευθύντριες των τμημάτων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και πλήθος κόσμου και μέλη της Λάμψης.

Επιπλέον, έπειτα από έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, η «Λάμψη», προχώρησε σε φωταγώγηση του ιστορικού μνημείου του Λευκού Πύργου στο κίτρινο χρώμα που συμβολίζει τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Στον απόηχο της εβδομάδας αυτής, λοιπόν, που ήταν γεμάτη από μηνύματα και εκδηλώσεις αγάπης για το σύλλογο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς: τους διοικητές του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ & Γ.Ν.Θ. Ιπποκρατείου για την άδεια που παραχώρησαν στη «Λάμψη» για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων, τις Διευθύντριες των δύο τμημάτων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη συνεχή υποστήριξη των παιδιών και την παρουσία τους στις εκδηλώσεις, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, την 2η ΕΜΑΚ, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, το στούντιο AVANT GARDE PHOTOGRAPHY και το συνεργάτη τους, όλες τις ενημερωτικές εκπομπές που μετέδωσαν την είδηση και στήριξαν το έργο της Λάμψης και τέλος, όλο τον κόσμο που μετέφερε με κάθε δυνατό τρόπο την αγάπη και τη στήριξή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *