Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακατασκευής του κεντρικού δρόμου Περαίας-Νέας Μηχανιώνας

Παραδίδεται, από την Αντιπεριφέρεια Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πλήρως ανακατασκευασμένο και πληρώντας όλους τους κανόνες οδικής ασφάλειας, το πιο νευραλγικό τμήμα της 27ης Επαρχιακής οδού «Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας» από την είσοδο της Περαίας έως την Νέα Μηχανιώνα.

Πρόκειται για το τμήμα της οδού που διέρχεται μέσα από πέντε οικισμούς του Δήμου Θερμαϊκού και δέχεται υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το οποίο παρουσίαζε εκτεταμένες φθορές του ασφαλτοτάπητα, καθιζήσεις και διαβρώσεις του οδοστρώματος.

Οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν στην επισκευή των σοβαρών φθορών του οδοστρώματος, ειδικά στα τμήματα της οδού από την έξοδο του οικισμού των Ν. Επιβατών (κυρίως στην κατεύθυνση προς Μηχανιώνα), εντός του οικισμού της Αγ. Τριάδος, στην διασταύρωση Αγγελοχωρίου, σε δύο οδικά τμήματα μετά την διασταύρωση Αγγελοχωρίου και σε τμήματα του οδοστρώματος από την έξοδο Κερασιάς έως Ν. Μηχανιώνα (πέρας αρμοδιότητας ΥΤΕ ΜΕΘ – διασταύρωση με δημοτική οδό προς Ναυτική Σχολή).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Θερμαϊκού, Θ. Τζέκο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μ.Ε.Θ. της Π.Κ.Μ., πραγματοποίησε αυτοψία κατά τη διάρκεια των τελευταίων εργασιών διαγράμμισης της οδού, από το ύψος των Ν. Επιβατών έως την έξοδο από τον οικισμό της Περαίας και ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου, στο συγκεκριμένο έργο, ύψους 2,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων (Τέλη Μεταβίβασης Αυτοκινήτων) Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Υποχρεωτικά κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα του Αγίου Πνεύματος

Παράλληλα, έγινε πλήρης καθαρισμός των αγωγών αποχέτευσης και των φρεατίων υδροσυλλογής από φερτές ύλες και αντικείμενα, κατασκευή τάφρου για την καλύτερη απορροή των ομβρίων από το οδόστρωμα, καθαρισμός των πρανών, αποψίλωση και απομάκρυνση της ανεπιθύμητης βλάστησης, αντικατάσταση παλιών και κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, καθώς και η τοποθέτηση νέων πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης.

«Ολοκληρώσαμε, με ίδιους πόρους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ένα πολύ σημαντικό έργο σε ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα της οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας, όπου έχουν συμβεί κατά καιρούς πολλά ατυχήματα. Παραδίδουμε εγκαίρως, πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και το τελευταίο τμήμα του διασφαλίζοντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες ασφάλειας πρωτίστως για τους οδηγούς, αλλά και για τους πεζούς», υπογράμμισε ο κ. Γουτίκας.

«Η ολοκλήρωση του έργου της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ για την αναβάθμιση του κεντρικού οδικού άξονα που συνδέει την Περαία με τη Ν. Μηχανιώνα, αντιμετωπίζει σε καθοριστικό βαθμό τα κυκλοφοριακά προβλήματα που υπήρχαν έως τώρα και ενισχύει την οδική ασφάλεια σε ένα δρόμο όπως αυτός, με μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση. Ευχαριστούμε την Αντιπεριφέρεια για τις σημαντικές πρωτοβουλίες της και την αποτελεσματικότητά της. Συνεχίζουμε σε πλήρη συνεργασία του Δήμου με την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, στα επόμενα έργα», τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θ. Τζέκος.