Παράσυρση Εμμας: «Με 60 χλμ/ώρα πήγαινε ο 27χρονος» λέει ο τεχνικός του σύμβουλος

Θεσσαλονίκη 21χρονη τροχαίο

Απολογείται αύριο (1/12) ο κατηγορούμενος

Για την ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο 27χρονος που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Εμμα στη Θεσσαλονίκη κατέθεσε ο τεχνικός σύμβουλος του κατηγορούμενου.

Με την κατάθεση του τεχνικού συμβούλου του 27χρονου κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων στη δίκη για την θανατηφόρα παράσυρση της 21χρονης Έμμας, πέρσι τον Νοέμβριο, στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αντικρούοντας το πόρισμα της τεχνικής πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με την οποία η ταχύτητα του μοιραίου αυτοκινήτου προσδιορίστηκε στα 104 χλμ./ώρα, ο τεχνικός σύμβουλος ανέφερε ότι η ταχύτητα ήταν από 55 έως 60 χλμ /ώρα.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ενταση στη δίκη της Εμμας – «Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα την βοηθούσα», κατέθεσε η συνοδηγός

Συγκεκριμένα, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο ίδιος ανέφερε -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Δεν κάναμε αυτοψία, δεν εξετάσαμε εάν έγιναν επεμβάσεις στο όχημα. Σχολιάσαμε την έκθεση άλλου πραγματογνώμονα όσον αφορά την ταχύτητα. Ήταν εσφαλμένος ο μαθηματικός τύπος που εφάρμοσε ο πραγματογνώμονας. Ήταν λάθος υπολογισμός. Η ταχύτητα προκύπτει ανάλογα με τη βλάβη αλλού σταθερού σημείου. Από το χτύπημα προκύπτει ότι η ταχύτητα ήταν από 55 έως 60 χλμ/ώρα. Και με αυτή την ταχύτητα μπορεί να προκληθεί θανατηφόρο αποτέλεσμα, αναλόγως με το πού θα χτυπήσει το θύμα».

Η διαδικασία, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του κατηγορούμενου και την πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας. Ο 27χρονος που κρατείται προσωρινά στις φυλακές Νιγρίτας κατηγορείται για το κακούργημα της επικίνδυνη οδήγησης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο.

Διαβάστε επίσης  Εντολή εισαγγελέα για τεστ DNA στην οικογένεια των "Παλαιοχριστιανών"

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ