Ποζρικίδης στο Thes.gr για τη ΔΕΘ: Η δυσκολία μιας covid free Εκθεσης και η συνύπαρξη με εμβολιαστικό κέντρο

ΔΕΘ εκθέσεις

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ – HELEXPO.Α.Ε. Κυριάκος Ποζρικίδης μιλά στο Thes.gr

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 85η ΔΕΘ που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 11/9 ως η πρώτη covid free έκθεση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ελλάδα και συγκεκριμένα η 85η ΔΕΘ “ανοίγει αυλαία” στον εκθεσιακό κλάδο από 1 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Το Thes.gr επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του εθνικού εκθεσιακού φορέα ΔΕΘ – HELEXPO.Α.Ε. Κυριάκο Ποζρικίδη.

“Προτεραιότητα μας είναι να η ασφάλεια του κόσμου που θα συμμετέχει (εκθέτες, επισκέπτες, εργαζόμενοι και συνεργάτες). Για αυτό και είπαμε να πάμε στη λογική του covid free με ότι αυτό συνεπάγεται, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων και οργάνων που περιμένουμε” αναφέρει ο κ. Ποζρικίδης στο Thes.gr

Οι δυσκολίες και το περίφημο covid free

Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο οι δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν σχετικά με αυτό το πλαίσιο λειτουργίας έχουν να κάνουν με όσους είναι αντίθετοι με τη διαδικασία του εμβολιασμού κάτι το οποίο οδηγεί στη μη συμμετοχή τους στη 85η ΔΕΘ.

“Αναμένουμε να δούμε τις ακριβώς σημαίνει το covid free και τι περιλαμβάνει. Ενδεχομένως να είναι απαραίτητα τα rapid test ή τα τεστ τύπου pcr. Μπορεί να μιλάμε για είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους. Δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω. Όλα θα καθοριστούν ανάλογα με την πορεία της πανδημίας” εξηγεί ο κ. Ποζρικίδης ενώ προσθέτει χαρακτηριστικά “Πέρυσι τέτοιες μέρες συζητούσαμε για την οργάνωση της ΔΕΘ και τον Αύγουστο αποφασίστηκε να μην γίνει. Ελπίζω πως δεν θα επαναληφθεί αυτό”.

Όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος από την στιγμή που η έκθεση θα είναι covid free δεν θα χρειάζονται πρωτόκολλα για τον κόσμο αλλά και για την διάταξη των περιπτέρων. “Ασφαλώς τα βασικά μέτρα θα τηρηθούν αλλά από εκεί και πέρα οδεύουμε σε μια λειτουργία ομαλοποίησης” υπογραμμίζει ο ίδιος και συνεχίζει λέγοντας “Είπαμε πως θα είναι covid free η έκθεση. Σε αυτό το πλαίσιο συμπεριλαμβάνονται σίγουρα οι εμβολιασμένοι αλλά και αυτοί που έχουν νοσήσει. Αυτούς που βγάζει “πράσινο” η εφαρμογή που λειτουργεί σε όλη την αγορά”.

Διαβάστε επίσης
2ο Thessaloniki Helexpo Forum: Τα μεγάλα έργα και η αναπτυξιακή προοπτική στη Θεσσαλονίκη

Θα έχουμε συνύπαρξη της ΔΕΘ με το εμβολιαστικό κέντρο;

Να υπενθυμίσουμε πως το εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ σταματά την λειτουργία του τέλος του Ιουλίου. Ο κ. Ποζρικίδης μιλώντας στο Thes.gr κάνει γνωστό πως αν χρειαστεί να υπάρξει παράταση για την λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου, θα εξεταστεί.

Τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα και κεντρικός θεματικός άξονας το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας

“Αξίζει να είναι τιμώμενη χώρα η Ελλάδα μας καθώς γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και μάλιστα σε μια χρονιά που η πανδημία κάνει δύσκολη την έλευση πολλών ξένων εταιρειών. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία για πολλούς λόγους αυτή η κίνηση” επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος και γνωστοποιεί πως στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός που ζήσαμε ως χώρα αλλά και ποιο θα είναι το “αύριο”.

Απόρριψη της ένστασης να κριθούν διατηρητέα τρία περίπτερα της ΔΕΘ

Σχετικά με την απόρριψη της ένστασης να κριθούν διατηρητέα τρία περίπτερα της ΔΕΘ ο κ. Ποζρικίδης σχολιάζει πως η Εφορία Νεωτέρων Μνημείων μέσα από την διαδικασία της διαβούλευσης δε συμπεριέλαβε μέσα σε αυτά τα τρία επιπρόσθετα κτίρια. Το προεδρικό διάταγμα προστατεύει πλήρως τα πέντε κτίρια τα οποία επιλέχθηκαν να διατηρηθούν.
Πρόκειται για το Παλαί ντε Σπορ, τον πύργο του ΟΤΕ, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το παλιό τόξο του 59 (η παλιά πύλη) και στη διαδικασία εντάχθηκε και το κτίριο του ESSO PAPPAS.

Το μήνυμα του Κυριάκου Ποζρικίδη με το βλέμμα στην επικείμενη διοργάνωση

Ολοκληρώνοντας, το μήνυμα που στέλνει ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κυριάκος Ποζρικίδης με το βλέμμα στην επικείμενη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου είναι το εξής: “Να ξεκινήσει να λειτουργεί πάλι η οικονομία! Να ξεκινήσει να λειτουργεί πάλι η ζωή μας! Η ΔΕΘ μπορεί να δώσει αυτό το μήνυμα γιατί εκτός από οικονομικό γεγονός είναι πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *