Προς νέο ρεκόρ συμμετοχών στον νυχτερινό Hμιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης συνέντευξη Τύπου

Στις 21 Οκτωβρίου ο αγώνας και οι παράλληλες εκδηλώσεις

Γιορτή του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης χαρακτήρισαν τον 11ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης στην παρουσίαση του αγώνα που έγινε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσουν με δρομείς που θα πάρουν μέρος στον αγώνα που έγινε θεσμός και προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο. Γι αυτό και στόχος είναι ο φετινός Ημιμαραθώνιος να σπάσει το ρεκόρ συμμετοχών στην μετά-κορονοϊού εποχή.

Συγκεκριμένα θα διεξαχθεί ο Ημιμαραθώνιος δρόμος, ο δρόμος υγείας και δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ, ο δρόμος του ενός μιλίου, και ο δρόμος υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5 χλμ. Παράλληλα με τους αγώνες δρόμου θα διεξαχθεί σκακιστικός μαραθώνιος ενώ στο τέλος θα γίνει ένα μεγάλο νυχτερινό πάρτι.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην τοποθέτηση του επισήμανε: «Βρίσκομαι εδώ και με χαρά αλλά και με θλίψη για όσα συμβαίνουν τόσο στη Θεσσαλία όσο και Λιβύη. Αυτό το ευχάριστο γεγονός επισκιάζεται από τα τραγικά γεγονότα. Ως Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζουμε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός.

Αποτελεί μια ακόμη μεγαλειώδη έκφραση του δρομικού κινήματος και συμβάλει στην προώθηση της Θεσσαλονίκης που θέλουμε να βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων. Στην πόλη μας προωθούμε την ανακατασκευή των γηπέδων στη Νέα Ελβετία που θα εγκαινιαστούν σε λίγες ημέρες, ανακατασκευάζουμε ανοικτά γήπεδα μπάσκετ σε γειτονικές της πόλης, ενώ τοποθετήσαμε όργανα γυμναστικής στο πάρκο πολύ κοντά στη δημαρχείο. Οι καλές χρήσεις διώχνουν τις κακές πρακτικές χωρίς τη χρήση αστυνομικών δυνάμεων. Είχα δώσει την υπόσχεση πως θα τρέξω και θα το κάνω. Ας τρέξουμε όλοι, να σπάσουμε το ρεκόρ συμμετοχής και να προβάλλουμε την πόλη μας».

Η Βούλα Πατουλίδου, Πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τι σημαίνει αθλητισμός, υποστήριξε: «Πέρασαν 11 χρόνια απο την πρώτη διοργάνωση. Είναι η χαρά της πόλης. Μέσα σε αυτές τις σκοτεινές στιγμές πρέπει να έχουμε μια χαρά. Είναι ανάγκη του ανθρώπου να χαρεί και η γιορτή αυτή θα δώσει χαρά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος».

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Η Δημοτική Αστυνομία "έκοψε" πάνω από 32000 κλήσεις σε ένα τρίμηνο

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης, δήλωσε: «Ως Δήμος Θεσσαλονίκης είμαστε πάντοτε ανοικτή σε μεγάλες διοργανώσεις που βοηθούν τους δημότες μας. Οφείλουμε να το κάνουμε ακόμη μεγαλύτερο αφού το 2024 η Θεσσαλονίκη θα είναι η Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού».

Ο Δρόσος Χριστόδουλος, γενικός διευθυντής διοργάνωσης, ανέλυσε τις λεπτομέρειες του αγώνα της 21ης Οκτωβρίου και τόνισε πως ήδη σήμερα υπάρχουν διπλάσιες συμμετοχές σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα της περσινής διοργάνωσης. Και συμπλήρωσε: «Οι δρόμοι ταχύτητας κερδίζουν όλο και περισσότερο κόσμο και τα είδη running έχουν ξεπεράσει τα αντίστοιχα προϊόντα του ποδοσφαίρου».

Να σημειωθεί πως οι ατομικές εγγραφές λήγουν στις 27 Σεπτεμβρίου.