Σε «αποσύνθεση» η Θεσσαλονίκη λόγω καύσωνα! (ΦΩΤΟ)

Η εικόνα στους δρόμους της πόλης είναι χαρακτηριστική

Σε πλήρη… αποσύνθεση βρίσκεται και σήμερα (31/7) η Θεσσαλονίκη, καθώς ο καύσωνας τείνει να μετατραπεί σε μία δύσκολη συνήθεια.

Θεσσαλονίκη: Πολίτες στους δρόμους προσπαθούν να κερδίσουν… ανάσες δημιουργώντας αέρα με βεντάλιες και ότι βρουν, άλλοι τοποθετούν πετσέτες στο κεφάλι τους, η δυσφορία είναι έντονη, ενώ ακόμη και τα περιστέρια, αναζητούν ανάσες δροσιάς στα συντριβάνια του κέντρου της πόλης.

Το θερμόμετρο κατά διαστήματα ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ με τη συμβολή της υγρασίας, η ατμόσφαιρα «βαραίνει» ακόμη περισσότερο.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες του Thes.gr:

Δήμος Θεσσαλονίκης: Παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα για την προστασία από τον καύσωνα

Σε ισχύ τουλάχιστον έως τη Δευτέρα 2 Αυγούστου θα παραμείνουν τα μέτρα τα οποία έχει ενεργοποιήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες για όσο διάστημα διαρκέσει ο καύσωνας να βγάζουν τα απορρίμματά τους σε καλά κλεισμένες σακούλες μόνον κατά τις βραδινές ώρες.

Διαβάστε επίσης
Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Στη διάθεση του κοινού εξακολουθούν να βρίσκονται, από τις 11.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα, κλιματιζόμενες αίθουσες στους ακόλουθους χώρους:

– Τρίτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Χαράλαμπου Μούσχου 9, Ανω Πόλη.
– Τέταρτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Γρηγορίου Λαμπράκη 42.
– Πέμπτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Αλεξανδρείας 27.
– Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
– Ισόγειο Κέντρου Αρχιτεκτονικής, Αγγελάκη 13.

Παράλληλα, η δομή αστέγων της οδού Ανδρέου Γεωργίου 13 (τηλ. 2310-528811) βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία, ενώ η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει να επισκέπτεται πάρκα και σημεία της πόλης όπου παρατηρείται συγκέντρωση πολιτών και κυρίως ηλικιωμένων. Τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνουν τους πολίτες για τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν, ώστε να προστατεύονται από τον καύσωνα, και όπου απαιτείται προσφέρουν νερά.

Κάλεσμα στους πολίτες να βγάζουν τα απορρίμματα τις βραδινές ώρες

Στο μεταξύ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες για όσο διάστημα διαρκέσει ο καύσωνας να βγάζουν τα απορρίμματά τους σε καλά κλεισμένες σακούλες μόνον κατά τις βραδινές ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *