Σε Λισαβόνα και Μαδρίτη «πλάσαρε» το τουριστικό του προϊόν ο δήμος Αριστοτέλη

Ο δήμος Αριστοτέλη ξεκίνησε τη νέα χρονιά πραγματοποιώντας δύο ταξίδια στην Ιβηρική χερσόνησο, με στόχο να “συστήσει” εκεί το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής.

Πιο αναλυτικά, στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα, ο δήμος Αριστοτέλη παρουσίασε την πολιτιστική του ταυτότητα κι ένα μοντέλο συνδυαστικών διακοπών που συντίθεται από ισχυρά ιστορικά στοιχεία όπως: τα αρχαία Στάγειρα, το Άγιον Όρος, οι βυζαντινές μονές και οι πύργοι, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ανοιχτά μουσεία, όπως το Άλσος του Αριστοτέλη και ο αρχαιολογικός χώρος των Σιδηροκαυσίων, οι προσκυνηματικοί ναοί και τα μετόχια που συγκαταλέγονται στους χώρους πολιτισμού της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Επίσης, οι Πορτογάλοι προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή παρουσίαση της πολιτιστικής και οινικής διαδρομής του δήμου Αριστοτέλη, που θα πραγματοποιηθεί την 1 Φεβρουαρίου (ημέρα «του αμπελουργού») στο δημαρχείο της Μεγάλης Παναγίας, ενώ δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στο ειδικά διαμορφωμένο για την πορτογαλόφωνη τουριστική αγορά ταξίδι εξοικείωσης, που προγραμματίζεται κατά τη διάρκεια του KOUZINA, στα τέλη Μαΐου.

Στην Ισπανία, από την άλλη, παρουσιάστηκε μια ολοκληρωμένη βάση τουριστικών δεδομένων κι έγινε εκ νέου επαφή με εκπροσώπους από τη Μαγιόρκα. Επιπλέον, συμφωνήθηκε ομάδα travel agents από το σύνολο της ισπανικής επικράτειας να επισκεφτεί τον επόμενο Απρίλιο όλα τα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος της ανατολικής Χαλκιδικής.

Επιπρόσθετα, προσκλήθηκε στην προαθωνική χερσόνησο, στις αρχές Ιουνίου, ομάδα κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και δημάρχων της Καταλονίας, προκειμένου να ξεναγηθεί στο Καταλανικό μουσείο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, που αποτελεί το μοναδικό Καταλανικό μνημείο – αποτύπωμα στην ελληνική επικράτεια.

«Συνεχίζουμε τις τολμηρές και καινοτόμες προσεγγίσεις του δήμου Αριστοτέλη στις διεθνείς τουριστικές αγορές. Με προωθητικό εργαλείο τις οργανωμένες πολιτιστικές περιηγήσεις στην ανατολική Χαλκιδική ως μέρος ολοκληρωμένων πακέτων εναλλακτικών διακοπών, πραγματοποιούμε ανοίγματα με εθνική σημασία, όπως αυτό στην Πορτογαλία και ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τις βάσεις που έχουμε ήδη θέσει στην αγορά της Ισπανίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.