Σεισμός στην Τουρκία: Με χειροκροτήματα και επευφημίες η επιστροφή της ΕΟΔ στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη επιστροφή ΕΜΑΚ σεισμός Τουρκία

Συγκίνηση κατά την άφιξή τους

Πίσω στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, επέστρεψε η ελληνική ομάδα διάσωσης (ΕΟΔ), η οποία βρισκόταν για αρκετές μέρες στην Τουρκία προκειμένου να παρέχει βοήθεια μετά το φονικό σεισμό.

Τα 27 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης (15/2) μαζί με την Σπίντι, το σκύλο που βοήθησε στο δύσκολο έργο τους στα χαλάσματα της Τουρκίας.

Ο κόσμος στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκε με χειροκροτήματα. Φωτογραφήθηκαν με τις σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενώ τους καλωσόρισε και η εκπρόσωπος του τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, Gokce Over.

«Οι συνάδελφοί μας δεν λύγισαν. Είναι εκπαιδευμένοι, υπάρχουν όμως στιγμές που απορείς με αυτά που βλέπεις γιατί δεν πιστεύεις την εικόνα που αντικρίζεις, όταν η έκταση της καταστροφής είναι τεράστια. Η πιο κρίσιμη και δυνατή στιγμή της αποστολής, όπως μας την μετέφεραν οι συνάδελφοί, ήταν η στιγμή που έφτασαν στην περιοχή που είχε πληγεί και αντίκρισαν τόσο μεγάλη καταστροφή. Ήταν κάτι το συγκλονιστικό».

Διαβάστε επίσης  Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: "Kαλύτερα για το μέλλον να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο" (BINTEO & ΦΩΤΟ)

Αυτά δήλωσε νωρίτερα, ο διευθυντής επιχείρησης της ΕΟΔ Αλέξανδρος Λιάμος, που πήγε στο αεροδρόμιο να υποδεχθεί τους συναδέλφους του, μαζί με άλλα μέλη της ομάδας.

Για τους Τούρκους και τον τρόπο που τους αντιμετώπιζαν, είπε: «Η συμπαράσταση και η υποστήριξη που είχαμε από τις τουρκικές Αρχές και από του τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, ήταν κάτι το εξωπραγματικο. Βοήθησαν πάρα πολύ να φέρουμε εις πέρας αυτήν την αποστολή και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό».

Και κατέληξε: «Ήταν σίγουρα από τις πιο δύσκολες αποστολές που έχει αναλάβει η Ελληνική ομάδα Διάσωσης. Είναι συγκλονιστική η υποδοχή του απλού κόσμου. Όπου κι αν βρέθηκαν οι εθελοντές μας έτυχαν μιας εξαιρετικά Θέρμης υποδοχής και στο Αντιγιαμάν, την πληγείσα περιοχή και καθ’ όλη τη διάρκεια της επιστροφής τους, στην Κωνσταντινούπολη».

Πηγή: newsit.gr